Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kıldığı bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Çukurova ilçe binasına gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, "Ben tabi bazı parti başkanlarının yaptığı şekilde bir değerlendirmenin içine girecek değilim. Ondan bir rant beklentisi içerisinde de değilim. Terörist teröristliğini, eşkıya eşkiyalığını her zaman yapacaktır. Çukurova ilk değildir bizim. Terör bölgelerinde biz bunu çok yaşadık, çok şehitlerde verdik. Bunlardan bihaber olan bazı parti başkanları kendilerine İstanbul'da saldırı olunca bunu ranta dönüştürmenin gayreti içine girdiler. Ardından da bu olay gerçekleşti. Bizim siyasette bu işlere yabancı değiliz. Zaten İçişleri Bakanlığımız, emniyetimiz anında yakaladılar. Gereken şeylerde yargıda yapılıyor." diye konuştu. 

KARADENİZ GAZI

"Karadeniz doğalgaz öncelikle 1 ay ardından 1 yıl ücretsiz olmak üzere milletimizde buluşturacağız. Ülke genelinde enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız doğalgazın girmediği ilçe bırakmayacak."

"MİTİNGLERE AĞIRLIK VERECEĞİM"

Seçim programıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İnşallah yarın Nurdağı'ndayım oradan Gaziantep'e geçeceğim. Eğer yetiştirebilirsem Hatay'a da geçme durumum olacak. Daha sonra açılışlardan çok mitinglere ağırlık vereceğim." dedi.

"TOGG'U TERCİH EDENLER MEMNUN KALACAK"

Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile ilgili sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teslimat TIR'larımız yollarda. Değerli kardeşim Aliyev'e gönderdik ve bunu diğer liderlerle de paylaşacağız. Togg'un sadece bir ulusal değil uluslararası marka olduğunu da dünya görecek. Bu lider dostlar, kardeşler çok çok mutlu ve memunlar. Ülkemde de Togg'u tercih edenler memnun kalacaklar." dedi.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt