Manisa’da Cumhur İttifakı’nın bileşenleri bugün geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti ve MHP’nin kurmayları tam kadro katılırken, toplantının ana konusu ise sandık güvenliği oldu. Her iki parti temsilcilerinin de sandıkların tamamında müşahit bulundurma, müşahitlerden oylara ve sandıklara sahip çıkma konusunda özen gösterme ve oyların sayımında herhangi bir şaibeye yer vermemek için daha fazla gayret gösterme konusunda fikir birliğine varıldığı bilgisi edinildi.

Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da seçimler en önemli gündem maddesi durumunda. 14 Mayıs’ta yapılan, milletvekillerinin belirlendiği ancak cumhurbaşkanının belirlenmesinin ikinci tura kaldığı seçimin ikinci ayağı, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

İkinci tur seçimlerine 5 gün gibi bir süre kalmışken, Cumhur İttifakı da toplantı üstüne toplantı yapıyor. Manisa’da Cumhur İttifakı’nın bileşenleri bugün geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Baybatur, Tamer Akkal, Mücahit Arınç, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin ilçe belediye başkanları, kadın kolları başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ana konusunun, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandık güvenliği olduğu öğrenildi.

Her iki parti temsilcilerinin de sandıkların tamamında müşahit bulundurma, müşahitlerden oylara ve sandıklara sahip çıkma konusunda özen gösterme ve oyların sayımında herhangi bir şaibeye yer vermemek için daha fazla gayret gösterme konusunda fikir birliğine varıldığı bilgisi edinildi.

Öte yandan toplantının fotoğraflarını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Cumhur İttifakı İl Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz ile 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin değerlendirmesi ile 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi 2. oylaması hakkında istişarelerde bulunduk.” Onur YILMAZ

Editör: Onur Yılmaz