Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve beraberindeki heyet, Manisalı iş insanlarıyla buluşarak yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO), uluslararası ekonomik iş birliklerini güçlendirme çalışmaları kapsamında önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Manisa TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve beraberindeki diplomatik heyet ile Çinli firma temsilcileri Manisa iş dünyasıyla bir araya geldi. Toplantıda Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler, yatırım fırsatları ve yeni iş birliği alanları ele alındı.

Manisa'nın yatırım potansiyeli masaya yatırıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Çin'in finans, enerji, altyapı, sanayi, raylı sistemler ve demir-çelik alanlarında faaliyet gösteren önemli şirketlerinin temsilcileri de yer aldı.

Toplantıya Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, Ticaret Sorumlusu Konsolos Meng Fanwei, Konsoloslar Liu Jinglin ve Ning Jing ile ataşeler Dong Junnan ve Hao Qing'in yanı sıra çok sayıda Çinli iş insanı katıldı.

Başkan Yılmaz: "Uluslararası iş birliklerini önemsiyoruz"

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, yaptığı konuşmada Manisa'nın üretim gücü, ihracat kapasitesi ve yatırım potansiyeline dikkat çekti.

Yaklaşık 20 bin üyeyi temsil ettiklerini belirten Yılmaz, üyelerin uluslararası pazarlara açılmasını sağlamak ve yeni iş birlikleri geliştirmek adına bu tür ekonomik temaslara büyük önem verdiklerini ifade etti.

Yılmaz, "Üyelerimizin üretim, ihracat ve ticaret kapasitesini artırmak, uluslararası pazarlara erişimlerini kolaylaştırmak ve yeni iş birlikleri geliştirmelerine katkı sağlamak en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor" dedi.

Çinli yatırımcılar Manisa'ya ilgi gösteriyor

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ise Manisa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin her geçen gün geliştiğini söyledi.

Wei Xiaodong, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümeye devam ettiğini ifade ederek sanayi, enerji, altyapı, finans, teknoloji ve demir-çelik alanlarında önemli iş birliği fırsatları bulunduğunu belirtti. Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ve özellikle güçlü sanayi altyapısıyla dikkat çeken Manisa'ya ilgi gösterdiğini kaydetti.

Çinli şirketler projelerini tanıttı

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda Çin ekonomisi, yatırım süreçleri, ticari fırsatlar ve iki ülke arasındaki iş birliği alanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Özellikle yenilenebilir enerji, raylı sistemler, sanayi yatırımları, altyapı projeleri ve teknoloji alanlarında ortak çalışma imkanları değerlendirildi.

Programa ayrıca Zoomlion Cifa Makine Sanayi ve Ticaret AŞ, Energy China International Türkiye Branch, CRRC Istanbul Rail Systems Vehicles Industry and Trade Ltd. Co., Sany Renewable Energy Co. Ltd., COVEC Istanbul Mühendislik Limited Şirketi ve China Baowu Xinyu Iron & Steel Group temsilcileri de katıldı.

Yetkililer, gerçekleştirilen ziyaretin Manisa'nın uluslararası yatırım potansiyeline katkı sunmasının yanı sıra Türkiye-Çin ekonomik ilişkilerinin gelişmesine de destek sağlayacağını belirtti.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK