Finlandiya ve İsveç ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP içinde yaşanan grup toplantısı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla gerçekleştirilen grup toplantılarına dikkat çekerek, partilerin kendi iç işleyişleri kapsamında genel başkanların grup toplantılarında konuşma yapabileceğini ifade etti. Mevzuatın bu konuda açık olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, herhangi bir engelleyici düzenleme bulunmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Meclis Başkanlığı açısından konu dün de açıktı, bugün de açıktır. Çok az sayıda da olsa bazı siyasi yorumcular, Meclis Başkanlığını bu konunun tarafı yapmaya kalkmasınlar. Bu meselenin çözüm yeri CHP'nin kurumsal kimliğidir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi