Manisa’da 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz Salı günü düzenlenen basın toplantısında, Manisa Futbol Kulübü’nü de gündemine aldı.

Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerini kira karşılığı kullanan Manisa FK’nın tesislerden tahliyesini istediğini ve Cuma gününe kadar işlemleri başlatmalarını talep ettiğini ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Kimdir? Nereli? Mesleği Nedir?

Zeyrek’in bu açıklamalarına, bugün MHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yapan eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yanıt verdi.

Manisa Futbol Kulübü’nün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesisleri kullanma konusunda Eylül 2026’ya kadar anlaşması bulunduğunu söyleyen Ergün, şöyle konuştu:

“Manisaspor amatöre kadar düşmüş olmasına rağmen Tarık Almış spor tesisleri içerisinde Büyükşehirin malı olan hiçbir şeye 15 sene dokunmadım. Yine 15 senedir Manisaspor orada… Evlatlar, çocuklar hizmet alsın diye dokunmadık. 2-3 sene önce başlayan kulübün bu duruma düşmesinden kaynaklı mevcut orada barınan çocukların personelin saha bakımlarından tutun yemeklerine kadar büyükşehir olarak biz gönderdik. Bunları bilmiyor kimse. Oradaki çocuklara da sahip çıktık. Yeter ki aciz durumda kalmasınlar diye. Bu desteklere rağmen şimdi gelinen noktada üzülerek görüyorum ki Manisa Futbol Kulübü Manisa’nın takımı değilmiş gibi Cuma gününe kadar tahliye edilmesi talep edilmiş. Manisa’da yaşayan 8-9 bin ailenin çocukları bu tesislerden hizmet alıyor. Manisa Futbol Kulübü şu anda bir şirkettir. Manisaspor’un düştüğü durumlara düşmesin diye aldığımız bir tedbirdir. Buraya kadar yine şampiyonlukları yaşatarak bu lige taşıdık.  Manisa FK’nın 2026 yılının eylül ayına kadar bu tesisleri kullanma noktasında anlaşması var. Çıkarılmak isteniyorsa öncelikle resmi tebligatlarını yaparlar. Sonrasında hukuksal noktada gerekeni yapacaktır.”

“Manisa FK’yı 1 Lira Talep Etmeden Kurumlara Devredelim”

Manisa Futbol Kulübü’nün Manisa’ya mal edilmesi konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Cengiz Ergün açıklamasına şöyle devam etti:

GDZ Elektrik duyurdu! 02 Mayıs Perşembe İzmir ve ilçelerinde elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek? GDZ Elektrik duyurdu! 02 Mayıs Perşembe İzmir ve ilçelerinde elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek?

Manisa Futbol Kulübü’nün Manisa’ya mal edilmesini istiyorlarsa Mevlüt Başkan’ın da fikri, ben de buna katılıyorum. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi, Manisa OSB, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ticaret Borsası ne kadar kurum varsa herkese eşit oranda hisselerini vermek suretiyle şirketi 1 lira talep etmeden mevcut yapısıyla devretmeye hazır. Ama gönül isterler amatör ligden Manisaspor’u da çıkarsınlar. Göreyim. 15 senenin emeği vardır. 16 tane milli oyuncumuz var bizim. O çocukları yok mu edeceksiniz? Onları harcatmayız biz. Ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yaparız. Durum budur mahkemeye gidilirse 1,5 2 senedir de mahkeme sürer. Dolayısıyla bir tahliye söz konusu değildir”

Kaynak: Haber Merkezi