31 Mart yerel seçimleri sonrası Ferdi Zeyrek yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Geçtiğimiz günlerde mazbatasını alan Ferdi Zeyrek kimdir, ne iş yapıyor soruları da beraberinde geldi.

Yeni başkan Ferdi Zeyrek hakkında tüm merak edilenleri derledik…

Ferdi Zeyrek Kimdir? Nereli?

Mimar ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Ferdi Zeyrek 1977 yılında Manisa’da dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 47 yaşındadır. Köklü bir aileden gelen Ferdi Zeyrek aslen Manisalıdır. Ferdi Zeyrek’in babası Manisa çarşı eşraflarından Tıraşçı Ahmet’tir. Annesi ise ev hanımıdır.

Müftülükten Başkan Zeyrek’e tebrik ziyareti Müftülükten Başkan Zeyrek’e tebrik ziyareti

Ferdi Zeyrek ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Manisa’da tamamlamıştır. Ardından üniversite eğitimi için Bursa’ya gitmiştir. Zeyrek, Uludağ Üniversitesi Mimarlık/Mühendislik Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur.

Ferdi Zeyrek Kimdir 1

Ferdi Zeyrek Kariyeri

Ferdi Zeyrek kariyeri boyunca hem mimarlık hem siyaset üzerine birçok görev üstlenmiştir. Ferdi Zeyrek’in üstlendiği görevler aşağıdaki gibidir:

  • Manisaspor Yönetim Kurulu Üyeliği (2011-2015)
  • Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği (2012-2016)
  • Mimarlar Odası Manisa Şubesi Başkanlığı (2015-2018)
  • Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı (2016-2019)
  • Manisa Akademik Odalar Birliği
  • Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği
  • Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği
  • Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Örgütü
  • Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı

Ferdi Zeyrek lisans eğitimini tamamladıktan sonra kendi mimarlık şirketini kurmuştur. Aynı zamanda 7 yıl boyunca Manisa Mimarlar Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlık görevini üstlenmiştir.

Mimarlığın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerde aktif bir rol almıştır. 2012-2014 yılları arasında Manisaspor Yönetim Kurulu’nda da görev aldığı bilinmektedir.

Ferdi Zeyrek siyasete 2019 yılında atılmıştır. Zeyrek ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği yapmıştır.

Ferdi Zeyrek 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek geçtiğimiz günlerde mazbatasını aldı.

Ferdi Zeyrek Kimdir 3

Ferdi Zeyrek Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kimdir sorusunun yanında özel hayatı da merak edilmektedir. Ferdi Zeyrek 2003 yılından bu yana Nurcan Zeyrek’le evliliğini sürdürmektedir. Zeyrek çiftinin üç kız çocuğu bulunmaktadır.

Muhabir: Özkan Çelik