Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Ziyarette, Genel Müdür Yardımcıları Erman Aydınyer, Gökhan Çevik,  İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fehmi Özcan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, şube müdürleri ve yetkili personel hazır bulundu. Ev sahipliğini üstlenen Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Genel Müdür Burak Aslay’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

“BÜYÜKŞEHİR VE MASKİ DEPREM BÖLGESİNDE BÜYÜK EMEK VERDİ”

Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, “Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ilçemizde büyük yatırımlar ve hizmetler gerçekleştirdi. Deprem bölgesinde de gerek Büyükşehir Belediyesi gerek MASKİ Genel Müdürlüğü çok çalıştı. Depremzedelerin Manisa’ya gelmesinde de büyük emek sarf ettiler. Gurur duyuyoruz. Bugün burada bizleri kırmayarak misafirimiz oldukları içinde teşekkür ediyoruz” dedi.

“YUNUSEMRE’DE BİRÇOK PROJE VE YATIRIMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya konuşmasına Yunusemre ilçesi muhtarlarıyla sürekli iletişimde olduklarını ve ellerindeki imkanlar dahilinde her mahalleye eşit hizmet götürmek için büyük çaba gösterdiklerini belirterek başladı. Yalçınkaya, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde sadece Yunusemre ilçemizde değil, Manisa’da büyük yatırımlar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak hizmetler gerçekleştiriyor, projeler üretiyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün onaylanmış 260 Milyon TL’lik bir kredisi vardı. Fakat depremden sonra Tüm Türkiye’de olduğu gibi krediler kapandı. Büyükşehir Belediyesi olarak da yol çalışması taleplerinin olduğunu da biliyoruz. Bununla ilgili olarak da büyük bir ihale hazırlığındayız. Merkezdeki bazı caddelerimizin MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte altyapıları yenileniyor, üstyapıları yapılıyor ve prestij cadde haline getiriyoruz. Ulucami mahallemizde TOKİ ile birlikte bir park alanı projemizi hayata geçireceğiz. Karaçay vadisi projemiz yapılacak. Malta’da 600 araçlık bir otopark yapacağız. Sorunlarınızı biliyoruz, sorunlarınızı çözmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bütçe ve sıralama önceliklerine göre hareket ediyoruz” dedi.

“SÜREKLİ SAHADAYIZ, SEÇİM ODAKLI ÇALIŞAN BİR BELEDİYE DEĞİLİZ”

Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “En büyük ilçemizin, en büyük mahallesi olan, neredeyse 60 bin nüfusa ilerleyen Muradiye Mahallesinin altyapısının yatırım işinde müşavirlik aşamasına gelindi. Seçim odaklı çalışan bir belediye değiliz. Sürekli sahada olmaya ve sizleri dinlemeye çalışıyoruz. Bizleri bir araya getiren Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan hanımefendiye de teşekkür ediyorum” dedi.

İMARA AÇILAN BÖLGELERİN ALTYAPILARI YAPILACAK, MURADİYE PROJESİ GÜN SAYIYOR

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, konuşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek başladı. İdarenin çalışmalarına değinen Aslay, “Büyükşehir Belediyemizin ilçe belediyesi ile birlikte merkez mahallelerde yapmış olduğu en önemli çalışmalardan biri olan İmar Planları MASKİ Genel Müdürlüğümüzü de yakından ilgilendiriyor. İmara açılan bölgelerin altyapılarının yapılması gerekiyor. Buraların içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını yaptıktan sonra bölgedeki sorunlar da giderilmiş olacak. 154 mahalle projesi kapsamında kalan 40 mahallemizin 11’inde altyapı çalışmalarımız ise sürüyor. Bunun dışında 100 mahallemizin de projesini tamamladık. Sadece Muradiye mahallemizin 36 Milyon Avro bedeline sahip bir projesi var. Müşavirlik ihalesine çıktık. 23 Haziran tarihine kadar müşavir firmaların evraklarını toplayacağız. Yıl sonuna kadar da yapım ihalesini yaparak inşallah ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Gördes merkez, Kırkağaç Gelenbe ve Muradiye mahallemizde yapılacak olan yatırımın toplam bedeli 46 Milyon 500 Bin Avro. Yani 1 Milyar Liralık bir rakama denk geliyor. Manisamıza daha sağlıklı bir altyapı sağlamak adına tüm ekiplerimizle büyük bir özveri ile çalışıyoruz. İstek ve taleplere hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

MUHTARLARDAN BAŞKAN ERGÜN’E HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Yunusemreli muhtarlar da mahallelerinde yapılan çalışmalar, yatırımlar ve hizmetler için kendilerini her zaman dinleyen, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’a teşekkür ettiler. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar