CHP Genel Başkanı seçildikten sonra Özgür Özel ilk ziyaretini Manisa’ya yaptı. İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmasında, “Parti içinde hiçbir kin, hiçbir nefret, geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Manisa eski İl Başkanı Semih Balaban’ın sarmaş dolaş poz vermesi, ikili arasındaki büyük kavganın geride bırakılması olarak yorumlandı.

Türkiye'de yaşlılar için yeni düzen! YADES başlıyor! Türkiye'de yaşlılar için yeni düzen! YADES başlıyor!

BU SÖZLER UNUTULACAK MI?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 28. Dönem Manisa Milletvekili aday listesinde ilk sırada yer alırken, son zamanlarda Özgür Özel’le sıkça sorun yaşadığı bilinen Semih Balaban 5. sıraya yerleştirildi. CHP’de Balaban’ın seçilemeyecek yerden aday gösterilmesi, Özgür Özel’in Balaban’a haksızlık yaptığı şeklinde yorumlanmıştı. 

CHP Manisa İl Kongresi’nde partide yanlış giden bir şeylerin olduğunu belirten Balaban, “Bu parti ulufe dağıtır gibi milletvekili adaylığı dağıtıyor. Bu partide haksız bir şekilde herkes değişik uygulamalarla karşı karşıya geliyor. Ekrem Bey ile Gökhan Bey ile görüşmemizde sayın Grup Başkanı Özgür Özel’in gözlerinin içine baka baka söylüyorum, parti içi demokrasiden başka hiçbir talebimiz olmadı arkadaşlar, gözünüzün içine baka baka söylüyorum” sözlerini sarf etmişti. Ayrıca sert sözlerle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘değişim’ çıkışını da eleştirerek “Şimdi bir değişim lafı gidiyor. Evet biz de bir değişimden yanayız. Ama nasıl bir değişim. Sadece Ali gitsin Veli gelsin değişimi değil tüzük değişsin arkadaşlar tüzük. Şimdi hatırlayın biz sayın vekilimiz Hasan Ören’in öncülüğünde birçok partili hukukçumuz ile güzel bir tüzük hazırladık.  Haziran’ın başında biz değişim olsun dedik ve hain ilan edildik arkadaşlar. Böyle bir dünya yok. Biz değişimi tepeden tırnağa diyoruz.” demişti.

CHP Manisa İl Kongresi’nde Özgür Özel’in destek verdiği bilinen Ferdi Zeyrek’e karşı seçimi kaybeden Semih Balaban ile Özgür Özel arasındaki gerilim tavan yapmıştı. Gelinen noktada Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olmasıyla Manisa’da yaşanan küslük ortamı, Semih Balaban ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kucaklaşmasıyla sona ermiş gözüküyor. Manisa Kulis

Editör: Nuray Bozkurt