2024 yılı itibariyle asgari ücrete ve memur maaşlarına gelen zam, özel sektörü de etkiledi.  Bu kapsamda market çalışanlarının aldığı maaşlar da oldukça merak konusu. Ülkemizde en çok alışveriş yapılan ve ucuzluğuyla adından söz ettiren BİM çalışan maaşları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. BİM maaşları 2024 bilgileri ve çalışma şartlarına dair sık sorulanları paylaştık!

BİM Maaşları 2024

BİM’de çalışan bir kişinin aldığı maaş görev yaptığı pozisyona, çalışma zamanına ve deneyimine göre değişiklik arz etmektedir. Buna göre BİM Maaşları 2024 yılında ne kadar oldu sorusunun cevabı, ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • BİM market maaşları 2024 yılı için 11.500 TL ile 35.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Yukarıdaki minimum ücret part-time çalışanlar içindir. Tam zamanlı çalışanların maaşları  asgari ücretten başlamaktadır.

Bim Maaslari 5

BİM Kasiyer Maaşları

BİM’de kasiyer olarak çalışmak, işe deneyimsiz olarak başlanabilecek pozisyonlardan biridir. Bu sebeple kasiyerlerin aldıkları maaş, diğer pozisyonlara göre daha düşük seyretmektedir. BİM kasiyer maaşı ise, 2024 yılı için aşağıdaki gibidir:

  • BİM’de kasiyer olarak çalışan bir kişinin aldığı maaş, 2024 yılı ile birlikte 18.000 TL ile 19.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Bununla birlikte merak edilen bir diğer konu BİM reyon görevlisi maaşıdır. Ancak yaygın olarak bilinenin aksine, BİM’de reyon görevlisi olarak ayrı bir görev tanımı bulunmamaktadır. BİM’de kasiyer olarak işe başlayan bir kişi, aynı zamanda reyon görevlisidir. Dolayısıyla BİM reyon görevlisi maaşı ile kasiyer maaşı arasında bir farklılık yoktur.

BİM Part Time Çalışan Maaşları

BİM öğrencilere, annelere veya herhangi bir sebeple tam zamanlı çalışamayan vatandaşlara yarı zamanlı olarak iş imkanı sunan bir markettir. Yarı zamanlı olarak çalışan bir kişiye ise BİM part time maaş vermektedir. Bu maaş ise BİM personel maaşları kapsamında en düşük olanıdır.

BİM’de yarı zamanlı olarak çalışan bir kişinin maaşı 2024 yılı için aşağıdaki gibidir:

  • BİM’de yarı zamanlı olarak çalışan bir kişi, 2024 yılı güncel verilerine göre 11.500 TL ile maaş almaktadır. Ancak BİM’de part time çalışanlar, ekstra mesai yaparak maaşlarını artırabilmektedir.

Bim Maaslari 2

BİM Mağaza Müdürü Maaşı

BİM’de kasiyer gibi başlangıç pozisyonunda çalışmaya başlayan bir kişi, sarfettiği çaba ve beraberinde gelen başarı ile birlikte mağaza müdürü olabilmektedir. Dolayısıyla mağaza müdürlerinin aldığı maaş da diğer pozisyonlara oranla artış göstermektedir. Peki BİM müdür maaşı ne kadardır?

İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur? İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur?

BİM’de mağaza müdürü olarak çalışan bir kişinin aldığı maaş aşağıda yer almaktadır:

  • BİM’de mağaza müdürü olarak çalışan bir kişi 2024 yılı için, 25.000 TL ile 27.500 TL arasında maaş almaktadır.  

BİM Bölge Sorumlusu Maaşı

BİM maaşları 2024 kapsamında merak edilen bir diğer pozisyon, BİM’in bölge sorumlusudur. Çünkü bölge sorumluları yukarıda bahsi geçen tüm pozisyonların üstünde yer almaktadır. Dolayısıyla aldıkları ücret artmakta ve BİM’de en yüksek maaşı alan çalışan olarak karşımıza çıkmaktadır. 

BİM bünyesinde çalışan bir bölge sorumlusunun maaşı ise, aşağıdaki gibidir:

  • BİM bölge sorumlusu maaşı, 2024 yılı güncel verilerine göre 30.000 TL ile 35.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Bim Maaslari 1

BİM Maaşları Hangi Bankaya Yatıyor?

BİM maaşları 2024 yılında ne kadar oldu konusunu detaylı bir şekilde inceledikten sonra, bu marketlerde çalışmak isteyenlerin aklına takılan bir diğer noktaya değinelim: BİM maaşları hangi banka aracılığıyla yatmaktadır?

BİM şirket politikaları gereğince, verdiği personel maaşlarını Garanti Bankası aracılığıyla yatırmaktadır. Eğer işe yeni başlayan personelin Garanti Bankası hesabı yoksa açılması istenmektedir.

BİM Maaşları Ayın Kaçında Yatıyor?

Bilindiği üzere özel sektörde maaşların yatırılma zamanı çalışılan kuruma göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda BİM’de işe başlayacak olan bir kişinin en çok araştırdığı sorulardan biri de maaşların ne zaman yattığı konusudur.

Şirketin belirlemiş olduğu politikalar gereğince BİM maaşları 2024 yılı için her ayın 10’u ile 15’i arasında yatmaktadır.

Bim Maaslari 3

BİM’de Çalışma Şartları Nelerdir?

BİM maaşları 2024 yılı için ne oldu sorusunun yanında, bu marketin çalışma şartları da oldukça merak edilmektedir. Bilindiği üzere özel sektörde yer alan her işletmenin kendine ait bazı çalışma şartları bulunmaktadır. Peki BİM’in çalışma şartları nelerdir?

BİM personelinin çalışma şartları aşağıda yer almaktadır.

  • BİM’de tam zamanlı olarak çalışan bir personel haftada 45 saat çalışmak zorundadır. Bu da günlük 7.5 saate denk düşmektedir.
  • 45 saati aşan çalışma süreleri, fazla mesai ücreti olarak BİM aylık maaşına eklenmektedir.
  • BİM hizmet sektörü içerisinde yer aldığı için haftanın her günü açıktır. Dolayısıyla her gün personel çalıştırmaktadır. Bu da BİM’de çalışanların izin gününü etkilemektedir. Bu kapsamda BİM personeli haftanın bir günü ve genellikle hafta içleri izin kullanmaktadır.
  • BİM’de yapılması gereken temizlik işleri, cinsiyet fark etmeksizin tüm personel tarafından ortaklaşa yapılmaktadır. Ancak yük taşıma ve mal atma işlerini yalnızca erkek çalışanlar yapmaktadır.
  • BİM’de ayın bir günü, genellikle son günü, envanter günüdür. Envanter günüde çalışan personel mal sayımı yapmakta ve gece geç saate kadar çalışmaktadır.
  • Envanterin olmadığı günkü ilk vardiya sabah 09.00’da başlamaktır. Son vardiya ise 21.00’da sona ermektedir. 
  • BİM personeli vardiyalı olarak çalışmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

BİM maaşları 2024 yılında ne kadar oldu, maaşlar ayın kaçında yatıyor ve marketin çalışma şartları nelerdir gibi sorulara cevap verdik. Şimdi de bu konu kapsamında vatandaşın aklına takılan detaylara değinelim…

BİM’de Yemek Parası Ne Kadar?

BİM eleman maaşına ek olarak yemek parası da vermektedir. Bu kapsamda vatandaş BİM’de verilen yemek parasını oldukça merak etmektedir. BİM’in çalışanlarına aylık 600 TL ile 1.500 TL arasında yemek ücreti verdiği bilinmektedir. Ücretlerin değişme sebebi ise personelin çalışma saatleri ve deneyimidir.

BİM Bayram’da Para Veriyor Mu?

2024 Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşın aklına takılan bir diğer soru, BİM’de bayramda çalıştırılan kişilerin ek bir ücret alıp almayacağıdır. Bu kapsamda BİM’in, bayramda çalışan kişilerin maaşına ekstra prim yatırdığı bilinmektedir.

BİM’de Çalışmak İçin Ne Yapmalıyım?

BİM’de çalışmak için marketin internette yer alan kariyer sayfasına girilmelidir. BİM’de çalışmak isteyen kişi burada hesap oluşturmalıdır. Ardından ise sayfada yer alan pozisyonlar incelenebilmekte ve başvuru yapılabilmektedir. Eğer uygun ilan bulunmuyorsa Genel Başvuru butonuna tıklayarak işlem gerçekleştirilebilmekte ve ihtiyaç halinde size ulaşılmaktadır. 

Muhabir: Özkan Çelik