Engellilerin eğitim ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan, Türkiye Beyazay Derneği’nin bu yılki ilk Bölge Toplantısı Uşak Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva, Uşak Şube Başkanı Necdet Aydıner, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı, Isparta Şube Başkanvekili ve Akdeniz Bölge Başkanvekili Yunus Özler ile Şube Yöneticileri Ecir Tülcan ile Semra Çöl, Afyon Şube Başkanı Fatma Kılcı Kavas, Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, Aydın Şube Başkanlığı'na vekaleten Nermin Sevim,  Ege Bölge Başkanı Osman Kabalay ile Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu katıldı.

Katılımcılar toplantı öncesinde Uşak Belediyesi ve Beyazay Derneği Uşak Şubesi işbirliği ile Hayvanat Bahçesi Piknik Alanında ‘Engelsiz Yaşam’ etkinliğine katılım sağladı. 

AYVA; “SORUNLARI DİNLEYİP ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva konuşmasında; “Genel Merkez olarak bölgelerimizin ve şubelerimizin sorunları varsa onları not alacağız ve çözümü noktasında çalışmalar yapacağız.” dedi.

MANİSA’DAKİ ÖĞRENCİLER YERLİ VE MİLLİ TWİN BİLİM SETLERİ VE WEWALK AKILLI BASTON İLE BULUŞTU

Dernek üyeleri Uşak’taki toplantının ardından Manisa’nın Salihli ilçesinde geçti. Beyazay üyeleri, burada Manisa 50.Yıl Ortaokulu’nda görme engelli öğrencilere WeWalk akıllı baston dağıtımı ve WeWalk’ın tanıtımına katıldı.

50. Yıl Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte bir grup çocuk okullarına hediye edilen bilim setleriyle bilim seansları yaptı. Bir grup görme engelli öğrenci de kendilerine hediye edilen akıllı bastonların eğitimlerini aldı.

BAŞKAN KAYDA, BEYAZAY DERNEĞİNİ AĞIRLADI

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva beraberindeki heyet, Manisa’nın Salihli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya ziyarette bulundu. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda makamında, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Ege Bölge Başkanı Osman Kabalay, Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı, Uşak Şube Başkanı Necdet Aydıner ile başkan yardımcısı Mehmet Karadağ'ı ağırladı.

Ziyarette Genel Başkan Lokman Ayva, derneğin faaliyetleri ve dernek üyeleri hakkında Başkan Kayda’ya bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi veren Ayva, Salihli Belediyesi’ne çalışmalarında ve hizmetlerinde başarı dileklerini iletti.

Başkan Kayda, ziyaretlerinden dolayı Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindekilere teşekkür etti. Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt