Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden, aralarında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi çeşitli suçlamalarla başlatılan soruşturma kapsamında 48 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 39 şüpheli tutuklama, 6 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da aralarında yer aldığı 20 kişi tutuklanırken, 10 kişi yurt dışı çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. 6 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 9 kişinin ise sorgu işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA