İşte Başkan Hızlı’nın o açıklamaları:

Sizlerle bir arada olmak bizim için çok güzel. Gazeteciliğin öneminin farkındayız. Gazetecilerin bizler için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Meseleleri nasıl algıladığımız sizlerin haberlerin üzerinde oluyor. Meselelere bakışımızı etkiliyor. Sizin çabanız çok değeli. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz.

Biz siyaset yapanlar farklı işlerde bulunanlar, yaptığımız işleri topluma sizler aracılığıyla duyuruyoruz. Sizin meselelerinizi ve sorunlarınızı da biliyoruz. Bunları raporlar halinde milletvekillerimize ve meclise iletiyoruz.

Dünyadaki bu değişim, internetim yaygınlaşması, hızın artmış olması bu sektör de etkiliyor. Hızlı reaksiyon göstermek lazım. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki günlerde meclisten beklediğimiz yasalar var. Sizlerin adına takip ediyoruz. Milletvekillerimiz farkında. Daha üst konseyleriniz ilgili kurumlarla mesai halinde. Amacımız daha iyi bir ülkede yaşamak.

Meselelerimizi, çözmek, daha normalleşmiş bir ülkede yaşamak amacındayız. Gazeteci kardeşlerimiz, çok sık bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz. Sizin oluşturduğunuz ilkeli ve doğru haberlerle toplumun algısı oluşuyor.

Bu anlamda çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Hep beraber daha iyi şartlarda hizmet etme imkanı bulmanızı diliyoruz.

Covid bütün dünyayı olduğu gibi sizi de etkiledi. Ama ülke olarak meselelerimize karşı ülkemizin reaksiyon gücü arttı. Daha hızlı ve kısa sürede reaksiyon gösterebiliyoruz. Ülkemizin bağışıklık sistemi güçlendi. İnşallah el birliği ile gayret ederek bu süreyi daha da kısaltmamız lazım. İnşallah biz bu ülke için güzel işler yapmaya, siz de güzel haberler vermeye devam edersiniz.

Seçim inşallah Haziran 2023’te yapılacak.

2023 haziranına kadar il başkanlığını en iyi şekilde yapabilme amacım var. popülist bir bakış gibi algılanıyor ama bununla ilgili bir hesabım yok. Genel merkez bize bir görev verdi. Bu görev benim için çok önemli ve kutsal bir görev. Sonrasında şartlar nasıl gelişir, bize nasıl bir görev düşer, sonrasında konuşulacak konular. Seçime kadar yapmamız gereken bir çok iş varken konsantrasyonumuzu korumamız gerekiyor.

Belediye başkanlığı görevi verildiğinde yaptım. Başka görev verilirse kaçmam. Ama bir makama sahip olalım anlamında söylemiyorum bunu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim