TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı programda gündemdeki konulara dair soruları yanıtladı. Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i başarılı bulduğunu belirterek, geçmişte yaşadığı bir anısını da paylaştı. Arınç, Özel’in baş sağlığı dilemek için bir yakınının cenazesine geldiğini aktararak, “Cenazede Özgür Özel’i gördüm. AK Parti’den bir tane vekil yoktu. Bunu hayatım boyunca unutmam” dedi.

CHP-İYİ Parti zirvesi başladı! Özgür Özel'den ziyaret... CHP-İYİ Parti zirvesi başladı! Özgür Özel'den ziyaret...

“AK PARTİLİ VEKİLLER YOK, ÖZGÜR ÖZEL ORADA”

AK Partili isimlerin yanında olmamasını hayatının en büyük hayal kırıklıkları arasında olduğunu söyleyen diyen Arınç,“Eşimin amcasının oğlu Manisa’da sağlık müdürüydü. Bizim de haziran seçimlerinde adayımız olmuştu. Ben de bırakmıştım o tarihte. Daha sonra KHK ile tutuklandı. Hakkında da hiç dava açılmadan çok şükür bugünlere kadar geldi. Bizim amcamız, yani eşimin amcası o tarihte vefat etti. Tutuklu arkadaşımız, elleri bağlı olarak getirdiler. Amcamızın naaşı da avluda. O zaman Manisa Milletvekili Özgür Özel de geldi. Sanıyorum Sağlık Müdürü olan arkadaşının babasının cenazesine geldi ya da ben gittiğim için geldi. Bu tarafı sorgulama imkanımız yok. Hayatımın en büyük sükut-u hayalidir. Manisa’da AK Parti’nin 5 milletvekili var, hiçbiri yok orada. Ve bunlardan 2’si elinden tutup da milletvekili yaptığım insanlar. Biri de o köyün çocuğu...” dedi.

“ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN, O BENİM KAHRAMANIMDIR”

Arınç konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Vali zaten yok. Başsavcı kaçmış. Her biri bir tarafa dalmış, ben gideceğim diye. Özgür Özel var, ben varım. Cenaze geldi, imam bulundu. Getirdiler amcamızın oğlunu, jandarma astsubay mıydı, teğmen miydi hatırlamıyorum. ‘Efendim kelepçeleri çözemeyiz, biz böyle talimat aldık’ dediler. Allah bin kere razı olsun, o benim kahramanımdır. Özgür bey, ‘Başkanım lütfen siz karışmayın. Ben bu işi çözerim.’ dedi. Onlarla tartışmaya girdi. Siz dedi girerseniz işin içine bunu büyütürler dedi. Ben onlarla mücadele edeceğim dedi. Jandarma gene kabul etmedi. Valiyi aradı, başsavcıyı aradı telefonla. Onlarla şiddetle münakaşa etti. Yaptığınız ayıptır dedi yani bu çocuk babasının cenazesine gelmiş. Niçin 'Allahu Ekber' demesine izin vermiyorsunuz? Kaçacağından mı korkuyorsunuz? Sonunda merhamete mi geldiler, korkuya mı geldiler, elleri çözüldü, çocuk Allahu Ekber dedi, babasının namazını kıldı. Şimdi hiçbir AK Partilinin olmadığı bir yerde her şeylerini bana borçlu olan insanların bile kaçarak, korkarak gelmediği bir yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam.” Haber Merkezi

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK