Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden bir tanesi olan Osmaniye’ye ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Osmaniye’de Belediye Başkanı Kadir Kara ile bir araya geldi. Başkan Ergün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları eşlik etti. Ziyarette MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu ile Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Akkuş ve Meclis üyesi Erhan Bakar da yer aldı. Depremden etkilenen tüm Osmaniyelilere geçmiş olsun dileklerini ileten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Allah sabırlar versin. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha yaşatmasın bu tür afetler. Dün sabah Kahramanmaraş’taydık. O bölgedeki hasarları, depremzede kardeşlerimizi ziyaret etme fırsatı bulduk. Bugün de Osmaniye’deyiz. Osmaniye’den de Hatay’a geçeceğiz. Kelimelerle ifade edilebilecek bir durum değil” dedi.


TARİFİ İMKANSIZ BİR ACI
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle hoş geldiniz. Gönülden sevdiğim, çok uzun yıllar beraber görev yaptığımız değerli Başkanımızı Osmaniye’de görmek benim için büyük bir şeref. Keşke böyle bir acıyla değil de başka bir vesileyle bir araya gelseydik. Ama Allah’tan gelene söylenecek hiçbir şey yok. Yaşadığımız acı tarifi imkansız bir acı” diye konuştu. 


BAŞKAN ERGÜN VE BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, depremin ardından gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “Manisa Büyükşehir  Belediyesinin çok ciddi katkısı oldu. Çok kısa bir sürede yardımı bize ulaştı. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Siz şehrinizin dışında bir bölgede insanların yaşamına katkı verdiniz. Sadece enkazın altında kalanlara değil, dışarıda kalanlara da yardım ettiniz. İnsanlara su verdiniz, yaşamaları için arama kurtarma çalışmalarında mücadele ettiniz, omuz verdiniz. Osmaniye halkı adına teşekkür ediyorum. Dostumuz olarak, büyük başkan olarak bu ziyaretinizden de mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Ergün de, “Bir çocuğun yüzünde gülümse hissettirebiliyorsak bizim için en büyük mutluluk. Bugünlerde bir olmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt