Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ‘Muhtarlar Buluşması’ programında 17 ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Ergün’e programda, TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Milletvekili adayları Ali Uçak ve Şehnaz Güvendik Arık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, MHP İlçe Başkanları da yer aldı. Programda mahalle muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada, Muradiye ve civar mahalleleri kapsayan yatırımı da anlattı.

MURADİYE’DEKİ NÜFUS ARTIŞI ÖNGÖRÜLEREK PROJE HAZIRLANMIŞTI

Başkan Ergün, Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesinde ile çevre mahalleleri kapsayan 50 milyon Avroluk Dünya Bankası Kredisi yatırımı ile ilgili de bilgilendirmede bulunarak, “İlçe merkezlerimize yaptığımız yatırımlardan söz açılmışken, Yunusemre ilçemiz Muradiye Mahallesi ile çevre mahalleleri kapsayan 50 milyon Avroluk Dünya Bankası Kredisi ile yapacağımız yatırımdan da bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, Muradiye Mahallesi üniversite ve organize sanayi bölgesinden dolayı sürekli göç alan bir bölge. 2014 yılında Muradiye’nin resmi nüfusu 8.915 iken 2022 yılı sonu itibariyle 40 bine yaklaşmış durumda. Tabi bu resmi nüfus! Yurtlarda veya evlerde kalan öğrencileri ve işçi kardeşlerimizi de eklediğinizde 50 - 55 bini bulan bir nüfustan bahsediyoruz. 2014’ten bugüne neredeyse nüfusu 7 katına çıkmış. Böyle bir nüfus ve konut artışını da mevcut altyapının taşıması imkansız. Biz, bunu öngörerek MASKİ kurulduğunda hemen Muradiye ve çevresindeki Akgedik, Yağcılar, Karaali ve Evrenos’u kapsayacak şekilde projelerimizi hazırlamaya başladık. Akabinde de İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası kredisine başvurduk. Bu bölgeye hazırladığımız projeyle 104 kilometre içme suyu, 104 kilometre kanalizasyon, 16 kilometre yağmursuyu hattı ve yeni atıksu arıtma tesisi yapacağız. Atıksu arıtma tesisinin yerini de 2018 yılında kamulaştırdık. Kredinin tahsisi sürecinde de artık son aşamaya geldiğimizin buradan müjdesini vermek istiyorum. Herhangi bir aksaklık olmazsa bu yıl ilk kazmayı vuracağımızı düşünüyorum” dedi.

8 MİLYON TL YATIRIMLA 12 KİLOMETRE HAT DÖŞENİYOR

Başkan Ergün, Muradiye’de boru patlaklarının sık yaşanmaya başladığı noktalarda altyapı çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Geçmiş yıllarda tren yolunun doğu kanadında yaptığımız 18 kilometrelik içme suyu hattının ardından şimdi de batı kısmında yani Karaali bölgesinde 8 milyon TL’lik yatırımla 12 kilometre içme suyu hattı döşeme çalışmasına başladık” açıklamasında bulundu.

DÜNYA BANKASI KREDİSİYLE GÖRDES VE KIRKAĞAÇ’TA DA ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILACAK

Dünya Bankası kredisiyle Gördes ve Kırkağaç’ta da altyapı çalışması yapacaklarını belirten Başkan Ergün, “Kırkağaç ilçemiz Gelenbe Mahallemizin altyapı çalışmaları ve Gördes ilçemizde tahsisini almış olduğumuz kaynaklardan da 28 kilometrelik içme suyu isale hattı döşeyeceğiz. Bu bilgiyi de siz değerli muhtarlarımızla paylaşmış olayım” dedi.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt