Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ‘Çarşının Öyküsü Manisa’ adlı kitabın ortaya çıkmasında emeği olan Prof. Dr. Nurettin Gülmez ile Doç. Dr. Nejdet Bilgi’yi ağırladı. Ziyarette Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Birsen Yonca Ekmekçi de yer aldı.

Konuklarına ziyaret anısına fincan takımı hediye eden Başkan Ergün, ‘Çarşının Öyküsü Manisa’ adlı kitabın hayata geçmesinden ve Manisa’nın geçmişini unutturmamak adına önemli bir eseri daha bilgi hazinesine dahil etmiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Eser nedeniyle Manisalılar adına emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ergün, “Bütün Manisalı hemşehrilerim adına çok değerli iki hocamıza ve emeği geçen Azmi kardeşime burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Manisa’nın simgesi olmuş, Manisa’da yaşamış, Manisa’nın çarşısına damga vurmuş aramızdan ayrılan çok değerli büyüklerimiz var. Onlarla da ilgi küçük de olsa hayat çizgilerinde bir anı olarak, Manisa’nın geçmişini unutturmamak adına yapılan büyük bir çalışmaya verdikleri katkılardan dolayı hocalarımıza ve Azmi Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çarşının Öyküsü Manisa adı altında çok değerli bir eseri bilgi hazinemize kattık” dedi.

“ÇARŞILAR, ŞEHİRLERİN KALBİ”

Başkan Ergün’e teşekkür eden Doç. Dr. Nejdet Bilgi de, “Böyle bir çalışma için biz de size çok teşekkür ediyoruz. Çarşılar, şehirlerin kalbi oluyor. Manisa çarşısı da Manisa’nın kalbi. Ölümsüz bir eser olmuş olacak diye ümit ediyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi. Prof. Dr. Nurettin Gülmez ise, “Gerçekten çarşılar, şehirlerde önemli. Önceden siyasetin de merkezleriydi. Hem ticaretin merkezi hem siyasetin merkezi hem de her şeyin konuşulduğu yerdir. Kahvehaneler, terzi dükkanları, berber dükkanları, bunlar aslında önemli yerlerdir. Şehrin kalbi orada atar. Her şey orada konuşulur, orada şekillenir. Onun için şehrin kalbidir gerçekten. O kalbe sahip çıkan bir Başkanımız var. Teşekkür ediyoruz” dedi. Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt