Bazı bardakların içerisinde tüketilen kahve ve çayın lekeleri kalabilmektedir. Yıkansa dahi çıkmayan bu lekeler çoğu zaman pek çok kişi tarafından sinir bozucu bir durum olarak görülürken, çıkmayan kahve çay lekelerini temizlemenin pratik ve etkili yolu bulundu.

Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor

Bilhassa sürekli olarak aynı bardakların kullanılması bardak içerisinde çay ve kahvenin iz yapmasına neden olabilmektedir. Bulaşık makinesinde yıkansa dahi çıkmayan kahve, çay lekelerini silgi gibi silmeye yardımcı olacak o etkili formül bulundu.

Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz bardaklarınızı uzun yıllar temiz ve yepyeni şekilde kullanabileceksiniz. İşte bardak içerisinde bulunan çay ve kahve lekelerini temizlemenin etkili o yolları...

ÇIKMAYAN TEK BİR LEKE KALMAYACAK

Bardak içerisinde adeta kalan çay ve kahve lekeleri pek çok kişinin en muzdarip olduğu durumlardan bir tanesi olurken temizlenmeyen çay ve kahve lekelerini kısa sürede temizlemenin etkili o yolu bulundu.

Bardak yüzeyinde bulunan ve çıkmayan çay kahve lekelerini kısa sürede temizleyebilmek için bardağı ilk olarak bir miktar ıslatın.

Islatma işlemini tamamladıktan sonra içerisindeki suyu dökün ve bardağın lekeli bölümlerini karbonat aynı zamanda kabartma tozu ile kaplayın.

Bu iki karışım direkt olarak lekeye nüfuz ederken, lekenin yüzeyden arınmasına yardımcı olmaktadır.

Ardından bir sünger yardımıyla lekeli bölgeyi ovalama başlayın. Ovalama işlemini gerçekleştirdikten sonra bardağınızı güzelce durulayın. Kahve ve çay lekesinden görünmeyen bardağınızın tertemiz olduğunu bu formülle göreceksiniz.

Medya Tava 

Editör: Diyar Aslan