Balıkesir’de gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişi yaralandı.

Kaza, saat 03.15 sıralarında Bandırma yolu Külefli yol ayrımı yakınlarında, Bursa istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 35 PK 328 plakalı yolcu otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak tek taraflı devrildi.

İhbar üzerine olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. 2 araç ve 10 personelin katıldığı kurtarma çalışmalarında 22 yolcu hafif yaralı olarak araçtan çıkarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi.

Otobüsün altından ağır yaralılar çıkarıldı

Kazada otobüsün altında sıkışan 4 ağır yaralı yolcu da ekiplerin yoğun çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Otobüsün kaldırılmasının ardından yapılan kontrollerde 3 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatılırken temizleme çalışmaları sonrasında tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA