Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve milletvekili adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bakırlıoğlu, Gördes ilçesini ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Gençlerle sohbet eden Bakırlıoğlu AK Parti, iktidarının gençlerin tüm umutlarını tükettiğini söyledi. CHP’li Bakırlıoğlu’na gelecekle ilgili kaygılarından bahseden gençler, en önemli sorunun işsizlik olduğunu ve gençlere yeterince önem verilmediğinden belirttiler. Üniversite öğrencileri ise yurt ve barınma sorunlarından, ödeyemedikleri KYK kredi borçlarından bahsettiler. 

Bu hayat pahalılığında ailelerine yük olmanın verdiği sıkıntılardan bahseden gençler kendilerine güvenen, başarılı olmalı için onların önünü açacak bir Cumhurbaşkanı istediklerini ifade etti.

Bakırlıoğlu,AK Parti iktidarının gençlerin tüm umutlarını tükettiğini söyledi ve gençliğin umudunun Kılıçdaroğlu’nda olduğunu belirtti.

Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında Millet İttifakının iktidarında gençler hakkını alacak. Giderlerse gitsinler diyen, gençlere tepeden bakan AKP zihniyeti 14 Mayısta son bulacak ve gençler geleceğe umutla bakacak.”

CHP Manisa Milletvekili ve milletvekili adayı Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada: ”Gençler bu ülkenin değerleri, bizim geleceğimizdir. Gazi Mustafa kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. O güvendi bizde gençlere güveniyoruz. Bu nedenle 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaatlerinde gençlere özel yer ayırdı.” ifadelerine yer verdi.

Sözü Kılıçdaroğlu’nun gençlere verdiği vaatlere getiren Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda işe alımlarda mülakat kaldırılacak, torpile kökten son verilecek. KYK Öğrenim Kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Bütün üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunu 1 yıl içinde çözülecek. Gençlere pasaportu ücretsiz verecek, yurtdışına çıkışta harç almayacağız. Gençlerin ilk sıfır otomobillerinden ÖTV alınmayacak.İhtiyaç sahibi gençlere ayda en az 1.500 TL’lik “Genç Kart” vereceğiz. Tüm öğrencilere ve gençlere aylık 5 GB internete bedava erişim hizmeti sağlayacağız. Gençlere kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yaşına kadar ücretsiz yararlanabilmeleri için kültür kartı vereceğiz. Genç girişimciliğini özendirip destekleyeceğiz. Tarımda çalışan 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız.”   

TEMEL HEDEFİMİZ HERKESİN GELECEĞE UMUTLA BAKTIĞI BİR TÜRKİYE

CHP’li Bakırlıoğlu temel hedefilerinin, Türkiye’yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt