Merkez Bankası'nın duyurduğu Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'na ilişkin açıklama yapan Şimşek, sosyal medya hesabından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

S&P Türkiye’nin notunu yükseltti… Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi S&P Türkiye’nin notunu yükseltti… Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi

"Önemli bir program. Dış ticarette önemli paya sahip yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek."

Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Merkez Bankası, teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanan, yılda 100 milyar TL olmak üzere üç yılda 300 milyar TL'lik limit tahsis edilmesi planlanan yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programını duyurmuştu.

Bakan Kacır ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, teknoloji ve strateji değerlendirmesi yapacakları 1 milyar TL ve üzeri düzeyde yatırım projeleri için 281 üründen oluşan Stratejik Öncelikli Ürün ve 261 başlıktan oluşan Teknoloji Alanları Listesini yayımladıklarını ifade etmiş

Kaynak: Özkan Çelik