Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kamuda Tasarruf Paketi ile birlikte herkesi şaşırtan açıklamalara imza attı. Kamuda esnek, uzaktan çalışma modellerinin daha da geliştirileceğini belirten Şimşek, mesai saatlerinde bir kısalma olmasa dahi evden çalışma modeline geçileceği sinyallerini verdi.

Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi! Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi!

Esnek çalışma modeli ile ilgili ikinci Bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından çalışma sistemine önümüzdeki günlerde başlanacağını müjdeledi.

Konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirileceğini belirten Işıkhan, detayları aktardı.

KADINLARA İSTİHDAM OLANI SAĞLANACAK

“İş-Pozitif Projemiz” kapsamında kadınların istihdamının artmasının hedeflendiğini söyleyen Işıkhan, Emine Erdoğan'ın öncülüğünü yaptığı 9 Şubat'ta hayata geçirilen iş pozitif programı kapsamında şimdiye kadar 263.162 kadına istihdam sağlandığını belirtti. Rakamların daha da artacağını belirten Bakan Işıkhan, şu sözleri dile getirdi:

“Biz bununla da yetinmiyoruz, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca yine Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla 2021 hayata geçirdiğimiz Kayıtlı Kadın İstihdamının desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yaptık.”

Kaynak: Haber merkezi