Fenerbahçe'nin en sevilen başkanlarından Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olup olmayacağı merak konusu. Ünlü iş insanı Aziz Yıldırım servetiyle de merak ediliyor.  Aziz Yıldırım'ın mal varlığı ve hayatına dair merak edilenleri derledik...

Aziz Yıldırım’ın Serveti Ne Kadar?

Aziz Yıldırım hakkında en çok merak edilen konulardan biri ünlü iş insanın servetidir. Birçok alanda faaliyet gösteren Aziz Yıldırım denizcilik, inşaat, savunma, beton, hayvancılık ve turizm sektörlerinde yer almaktadır. Bu kapsamda Aziz Yıldırım şirketleri konusunda oldukça araştırılmaktadır.

Ünlü iş insanı Aziz Yıldırım’ın şirketleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Mar Shipping Co Limited Şirketi
  • Dearhan Holding Limited Şirketi
  • Chem Unity Co Limited Şirketi
  • Marine Unity Co Limited Şirketi

Aziz Yildirim Serveti 4

Manisa Turgutlu Tren Saatleri: Kaç Km? Bilet Fiyatları Ne Kadar? Manisa Turgutlu Tren Saatleri: Kaç Km? Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticiliği ile tanınan Aziz Yıldırım aynı zamanda NATO altyapı ihalelerinde de yer almaktadır. Şimdi de özellikle Fenerbahçe taraftarları açısından oldukça merak edilen, Aziz Yıldırım ne kadar serveti var sorusunu yanıtlayalım…

Forbes’in güncel verilerine göre Aziz Yıldırım kişisel servetinin yaklaşık olarak 500 milyon Dolar'dır. Aziz Yıldırım servetinin büyük bir bölümü Fenerbahçe Spor Kulübü ve hissedarı olduğu diğer işletmeler tarafından sağlanmaktadır.

Aziz Yıldırım Kimdir?

Ünlü bir iş insanı olan Aziz Yıldırım, inşaat mühendisi ve 32. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıdır. İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de tamamlayan Aziz Yıldırım, bu dönemde Hamidiyespor Kulübü'nün amatör liginde futbol oynamıştır.

Yükseköğrenimi için Ankara’ya giden Aziz Yıldırım, Gazi Üniversitesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. Mühendis olarak mesleğine başlayan Aziz Yıldırım, Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir.

Aziz Yildirim Serveti 3

1998 yılından itibaren ise, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığını üstlenmeye başlamıştır. Başkanlık kariyerinin yanında Aziz Yıldırım serveti ve özel hayatı konusunda da oldukça merak edilmektedir.

Hayatı boyunca iki kez evlilik yapan Aziz Yıldırım’ın ilk eşi Yıldız Algün’dür. Çiftin 30 yıl süren evliliklerinden iki çocuk dünyaya gelmiştir. Aziz Yıldırım Yıldız Algün ile evliliğini bitirmesinin ardından, 2011 yılının Mayıs ayında Gonca Çelikkıran ile dünya evine girmiştir. Bu evlilikten ise, bir kız çocuğu olmuştur.

Aziz Yıldırım Kaç Yaşında? Nereli?

Aziz Yıldırım serveti konusunun yanı sıra, ünlü iş insanının yaşı ve memleketi de oldukça merak edilmektedir. 2 Kasım 1952 yılında dünyaya gelen Aziz Yıldırım, günümüz itibarıyla 72 yaşındadır. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen Aziz Yıldırım’ın, aslen Osmaniyeli olduğu bilinmektedir.

Aziz Yıldırım Ne İş Yapıyor?

Ünlü iş insanı Aziz Yıldırım serveti ve hangi işle uğraştığı konusunda da oldukça merak edilmektedir. Sahip olduğu servet gereği Aziz Yıldırım’ın kariyeri, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığının ötesinde yer almaktadır.

Aziz Yıldırım spor ile birlikte yedi farklı sektörde faaliyet göstermiştir. Aziz Yıldırım’ın faaliyet gösterdiği işler futbol kulübü yöneticiliği, şirket yöneticiliği ve mühendisliktir.

Aziz Yildirim Serveti 5

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Kariyeri

Aziz Yıldırım serveti konusu ile karşımıza, ünlü iş insanının Fenerbahçe ile olan ilişkisini de çıkartmaktadır. Çünkü Fenerbahçe’nin 20 yılın üzerinde başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, spor kulübüne olan transfer harcamaları sebebi ile sıkça gündeme gelmiştir.

1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimde adı geçen Aziz Yıldırım, aynı sezonda futbol şube sorumlusu olarak spor kariyerine başlamıştır. 1998 yılında ise Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığını üstlenmiştir.

Başkanlığı süresince Fenerbahçe’ye 6 lig şampiyonluk ve 10 lig ikincilik yaşatmış olan Aziz Yıldırım, futbol takımına büyük başarılar kazandırmıştır. Bu kapsamda Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi yarı finaline Aziz Yıldırım’ın başkanlığında yükselmiştir.

Aynı zamanda Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Fenerbahçe; 2010- 2011 sezonunda futbol, basketbol ve voleybol branşlarında lig şampiyonu olmuş ve 5'te 5 şampiyonluk yaşamıştır.

Aziz Yıldırım, kulüp yatırımlarına da oldukça önem vermiştir. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı restore etmiş, basketbol içinse yeni bir salon yaptırmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını 20 yılı aşkın bir süre yapan Aziz Yıldırım, 3 Haziran 2018 günü görevini Ali Koç’a devretmiştir.

Muhabir: Özkan Çelik