Türkiye’nin en varlıklı insanlarından biri olan Acun Ilıcalı, uzun yıllardır televizyon ekranlarında sayısız projeye imza atıyor. Ilıcalı televizyon, dijital medya ve futbol başta olmak üzere birçok farklı alanda çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Acun Ilıcalı’nın serveti 2024 yılında ne kadar yanıtladık! İşte ünlü ismin mal varlığına dair merak edilenler…

Acun Ilıcalı Serveti 2024

Acun Ilıcalı, Türkiye’nin en başarılı medya figürü ve vergi rekortmenleri arasında yer alıyor. Acun Ilıcalı’nın serveti 2024 yılında İngiliz basınının açıklamasına göre aşağıdaki gibidir:

Celebrity Net Worth’e göre Acun Ilıcalı’nın net servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Net Worth Sport’a göre ise Ilıcalı’nın serveti 61 milyondan fazla olup, diğer akışlarla beraber 100 milyon doları buluyor.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan Acun Ilıcalı serveti hakkında sorulan sorulara şu şekilde cevap vermiştir:

“TV8'i alıyorum, aldığım zaman verdiğim para 70 milyon dolar, 60-70 milyon dolar para veriyorum, bütün mal varlığım o," dedi ve ekledi, "Bu hamle süper risk ama maddi korkum olmadığı için sonunda karşılığını aldım”

Acun Ilicali Serveti 2

Öneri: Aziz Yıldırım Serveti! Aziz Yıldırım'ın Şirketleri Hangileri? Mesleği Nedir?

Acun Ilıcalı’nın Aylık Geliri Ne Kadar?

Acun Ilıcalı servetinin yanında ünlü ismin aylık gelirinin ne kadar olduğu sıklıkla merak ediliyor. Acun Ilıcalı aylık gelirinin ne kadar olduğunu bilmediğini ve hesaplamanın güç olduğunu paylaşıyor.

Acun Ilıcalı’nın aylık geliri hakkında yaptığı açıklama ise aşağıdaki gibidir:

“Onu bilmem mümkün değil benim, hesabını yapamayız. 13 ülkeden gelirimiz ve kanalımız var. Ben o işlere karışmam. Ebru o işlere bakıyor.”

Acun Ilicali Serveti 4

Acun Ilıcalı Türkiye’nin Kaçıncı Zengini?

Acun Ilıcalı servetiyle sık sık gündem olsa da Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer almıyor. Ancak Türkiye’deki vergi rekortmenleri arasında ilk 100’de yer alıyor.

Acun Ilıcalı’nın servetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu konuşuluyor. Forbes tarafından yayınlanan Türkiye’nin en zenginleri listesindeki son kişinin servetinin 450 milyon dolar civarında olduğu biliniyor.

Acun Ilicali Serveti 5

Acun Ilıcalı’nın Neleri Var? Kaç Şirket Sahibi?

Acun Ilıcalı’nın günümüzde sekiz farklı ülkede program yaptığı biliniyor. Uzun yıllardır televizyon ve medya sektöründe faaliyet gösteren Acun Ilıcalı günümüzde farklı alanlarda da çalışmalar gerçekleştiriyor. Acun Ilıcalı’nın medya, sağlık, kozmetik, dijital medya platformları, futbol ve ticaret gibi farklı alanlarda şirket ortaklıkları bulunuyor.

Acun Ilıcalı’nın şirketleri ise aşağıdaki gibidir:

Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir? Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir?
  • Acun Medya
  • Exxen
  • Hull City

Acun Ilıcalı’nın serveti ve şirketlerini yakından inceleyelim…

Acun Medya

Çoğunlukla yarışma programlarıyla hizmet veren Acun Medya 2006 yılında kurutmuştur. Kurucuları Acun Ilıcalı, Esat Yontunç, Çaykun Ertan, Alpay Kazan, Mustafa Kazan ve Evren Çağlar’dır. Acun Medya’nın sahibi ise programların sunucusu olarak tanıdığımız Acun Ilıalı’dır.

Acun Medya günümüzde TV8 adlı kanal ve Exxen adlı dijital platformu da bünyesinde barındırmaktadır. Acun Medya’nın en popüler yapımları ise aşağıdaki gibidir:

  • Survivor
  • Yetenek Sizsiniz Türkiye
  • Var Mısın Yok Musun?
  • Fear Factor
  • MasterChef Türkiye
  • O Ses Türkiye
  • İşte Benim Stilim

Exxen

Acun Ilıcalı’nın kurucusu olduğu dijital medya platformu 2021 yılında yayın hayatına başlamıştır. Ücretli bir platform olan Exxen’de dizi, belgesel ve spor konularında birçok farklı yapım bulunmaktadır.

UEFA haklarının satın alınmasıyla birlikte 2021-2022 sezonundan bu yana UEFA maçları yayınlanmaktadır. Exxen Spor bünyesinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Avrupa Ligi izlenebilmektedir.

Hull City

Acun Ilıcalı 2022 yılında İngiltere Championship ekibi Hull City’i satın almıştır. Bu işlemin Ilıcalı’ya yaklaşık 24 milyon Euro’ya mal olduğu bilinmektedir. Ilıcalı’nın Hull City’i aldıktan sonraki açıklaması ise şu şekildedir:

“Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile birlikte güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu güzel şehrin muhteşem taraftarlarıyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.”

Muhabir: Özkan Çelik