Satürn’ün Güneş çevresindeki yörüngesindeki eğiklik nedeniyle, 18 ay sonra gezegenin halkaları görüş açısıyla mükemmel bir şekilde hizalanacak ve gezegenin görüntülerinden halkalar kaybolacak. Ancak halkaların varlığı ebediyen yok olmayacak.

Yalnızca, uzun yıllardır görünmeyen halkaların alt kısmı ve gezegenin Güney Kutbu görüntüye girecek. Gezegenin maksimum eğimine ulaşacağı 2032 yılında, gezegen bize göre 27 derecelik bir açıda yer alacak ve halkaları tüm görkemleri ile gerçekten görünür olacak.

Satürn'ün halkaları

Öte yandan 7 farklı halkadan oluşan bu kozmik olgunun, Satürn'ün çok yakınına yaklaşan ve gezegenin muazzam kütle çekim kuvveti tarafından parçalanan kuyruklu yıldızların, asteroitlerin ve uyduların kalıntılarından oluştuğuna inanılıyor.

Anadolu’nun Piramitleri Bintepeler Nerede? Manisa Dünyanın En Büyük Tümülüslerinden Birine Ev Sahipliği Yapıyor! Anadolu’nun Piramitleri Bintepeler Nerede? Manisa Dünyanın En Büyük Tümülüslerinden Birine Ev Sahipliği Yapıyor!

Halkalar aynı zamanda sayısız buzlu parçaya da ev sahipliği yapıyor ve kozmik bir toz tabakasıyla örtülüyor. Halkaların kesin yaşları tartışma konusu olmaya devam etse de, ancak son araştırmalar onların kozmik sahneye göreceli olarak yeni gelenler olabileceğini, muhtemelen sadece 400 milyon yıl önce oluşmuş olduklarını ve bu da onları Satürn'ün kendi yaşının onda birinden daha genç yaptığını öne sürüyor. Satürn'ün yarıçapı ise dünyadan sadece 9 kat büyüklüğünde. HABER MERKEZİ