Akhisar’da 45 hafız icazet aldı Akhisar’da 45 hafız icazet aldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün öncülüğünde Gölmarmara ilçesine bağlı Hıroğlu Mahallesi'nde faaliyete geçirilen Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi, çeşitli illerden gelen üniversite öğrencilerini ağırladı. Gençlere merkezin faaliyetleri ve arıcılıkla ilgili bilgiler sunulurken, merkezde üretilen ballar ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri olan 'Nutuk' kitabı hediye edildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün liderliğinde hayata geçirilen Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi, Gölmarmara ilçesine bağlı Hıroğlu Mahallesi'nde yer alıyor. Bu merkez, üniversite eğitimlerini Manisa'da sürdüren öğrencilere ev sahipliği yaparak onlara arıcılık konusunda bilgi aktarıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Muradiye Yurdu'nda kalan üniversite öğrencilerine, Arıcılık Eğitmeni Hüseyin Balkaya tarafından merkezin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bu kapsamda, dünya genelinde ve Türkiye'deki arıcılığın durumu ile arı ürünlerinin üretim serüveni teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Mehtap Şirin ve Müdür Yardımcısı Azra Hatun Öztürk'ün de katıldığı etkinlikte, öğrenciler arı peteklerini tutarak farklı bir deneyim yaşadılar. Ziyaretin sonunda öğrencilere, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' adlı eseri ile merkezde üretilen ballardan armağanlar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi