Finans Uzmanı Mert Başaran otomobil almayı düşünenlere, önümüzdeki 20 gün boyunca dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Veriler ışığında otomobil fiyatlarında artış beklendiğini belirten Başaran, yeni bir araç almayı düşünenlerin vakit kaybetmeden harekete geçmeleri gerektiğini ifade etti.

Başaran, araç fiyatlarını Ramazan ve seçim süreçlerinin etkileyeceğini belirterek "Otomobili yatırım aracı olarak düşünmemekle birlikte, eğer bir otomobil ihtiyacınız varsa, elimizdeki verilere göre fiyatlarda yukarı yönlü bir artış yaşanması bekleniyor" şeklinde konuştu.

Ramazan ayı ve seçim atmosferinin otomobil fiyatlarını artırabileceğini vurgulayan Başaran, önümüzdeki 20 günün otomobil almak için en uygun dönem olabileceğini belirtti.

Araba fiyatları ne olacak?

Finans Uzmanı başaran, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Otomobili yatırım aracı olarak görmüyorum ancak otomobil ihtiyacınız varsa elimizdeki istatistiklere göre fiyatlarda yukarı doğru bir hareketlenme başlıyor! Ramazan ayı boyunca oluşacak beklentiler ve seçim atmosferi nedeniyle, önümüzdeki 20 gün otomobil almak için en uygun zaman olabilir!

Seçim sonrası doların hareketliliği ve bayram tatilleri gibi faktörler, memlekete seyahat etmek isteyenlerin otomobil talebini artırabilir. Bu iki nedenden dolayı, Ramazan sonrasında bu fiyatları bulmak zor olabilir! Daha lüks bir araca geçmek için 'değiştirin' demiyorum, ancak mecburiyet varsa bu 20 gün istatistiksel olarak uygun bir zaman olabilir! Grafiklerde dönüş başlıyor.”

Bakan Yerlikaya duyurdu… Rusya’da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum’da yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu… Rusya’da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum’da yakalandı

Kaynak: Manisa Kulis Haber