Jeopolitik gerilimler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim beklentileri, dünyanın birçok ülkesinde altın alımlarında ciddi bir artışa yol açtı. Çin, Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerde bireysel yatırımlar hızla artarken, altın yatırımcılar için güvenli bir liman olarak öne çıkıyor.

Düğünlerde herkes bunu takıyor! Hem uygun fiyatlı hem şık! Düğünlerde herkes bunu takıyor! Hem uygun fiyatlı hem şık!

Pandemide yatırım aracı olarak yeniden hatırlanan ons altın, küresel kriz dönemlerinde cazibesini korumaya devam ediyor. Özellikle yılın ikinci yarısında beklenen Fed faiz indirimlerinin, dolar endeksinde düşüşe yol açarak altının cazibesini daha da artıracağı tahmin ediliyor.

YENİ REKOR AÇIKLANDI

Dünya Altın Konseyi, altına olan talepte Vietnam'dan Moğolistan'a kadar birçok ülkede artış yaşandığını raporluyor. Beklentilerin eylül ayına doğru kayması, ons altının hızını keserken, Ortadoğu'daki gerilimler güvenli liman alımlarına neden oluyor.

Bu tablo, kısa vadede fiyatlarda konsolidasyonun yaşanabileceğine işaret etse de Wells Fargo'nun yıl sonu tahminine göre altın fiyatlarının 2.500 dolara ulaşması bekleniyor.

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT

Türkiye'de artan enflasyon karşısında parasının değerini korumak için gram altına yönelen vatandaşlar için bu gelişmeler dikkatle takip ediliyor.

Yatırımcılar için bu ortamda altının sağlam bir yatırım aracı olmaya devam edeceği öngörülüyor. Uzmanlar altın borcu olan vatandaşlar için de imkanları varken bu seviyede altın almaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Daha sonra sizin için çok geç olabilir.

Muhabir: Özkan Çelik