Elindeki parayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, çeşitli yatırım araçlarına yöneliyorlar. Günümüzde, vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri de yıllardır olduğu gibi altın olmaya devam ediyor. Altının dövize göre daha kazançlı olduğu düşüncesiyle, bu yöne yoğun bir ilgi var. Ünlü ekonomist Mert Başaran ise altınla ilgili yeni tahminlerini paylaştı.

“Sakın satmayın”

Altındaki yükseliş yatırımcısının ilgisini çekerken altına olan talep de her geçen gün artıyor.  Son olarak altın yatırımcılarını heyecanlandıran açıklama ünlü ekonomist Mert Başaran’dan geldi. Altın yatırımcılarına seslenen Başaran, “Elinizde altın varsa satmayın, hatta altın borçlarınız varsa da hemen kapatın” şeklinde konuştu.

Başaran, altının son 4 yılda 4 kez rekor kırdığını ve ilk kez ons bazında 2 bin 300 ve 2 bin 400 seviyelerine ulaştığını belirtti. Ons bazında bu rakamın yüzde 120 kazanç sağladığını da vurguladı.

Gram altınla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başaran, “Bu yıl sonuna doğru 3 bin liraları görmesi gayet olası görünüyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar altın borç almayın ve satmayın” dedi.

Üzümde rekolte çalışmaları bitti… Üretici açıklanacak fiyatı bekliyor Üzümde rekolte çalışmaları bitti… Üretici açıklanacak fiyatı bekliyor

Kaynak: Haber Merkezi