Türkiye’nin önde gelen ailelerinden Koç ailesine mensup olan Ali Koç 2018 yılında seçildiği Fenerbahçe başkanlığı ile de adından sıkça söz ettirmektedir. Özellikle de Fenerbahçeliler tarafından Ali Koç serveti ne kadar sorusu sıkça sorulmaktadır. Yeniden adaylığını açıklayan Ali Koç popülerliğini sürdürürken biz de bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. İşte detaylar…

Ali Koç Serveti Ne Kadar?

Koç ailesinin en ön plandaki ferdi Ali Koç gerek iş hayatı gerek özel hayatı ile sık sık gündeme gelmektedir. Ali Koç Türkiye’nin kaçıncı zengini sorusu da merak edilenler arasındadır.

Türkiye’nin en köklü ailelerinden birine mensup olan Ali Koç’un serveti merak ediliyor. İşte birçok farklı alanda çalışmaları olan Ali Koç’un serveti:

Ai Koç’un serveti Forbes’a göre 700 milyon dolardır.  Net bir rakam olmamakla beraber Ali Koç'un servetinin 2018 yılında 850 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Fenerbahçe başkanlığı sonrasında bu rakamda düşüş yaşandığı tahmin ediliyor. Forbes’e göre Ali Koç Türkiye’nin en zengin 43. kişisi olarak gösteriliyor

Ali Koc Serveti 1

Ali Koç’un Şirketleri

Ali Koç'un yönetim kurulu başkan vekili olarak görev aldığı şirketler aşağıdaki gibidir:

  • Ford Otosan
  • Yapı Kredi Bankası
  • Koçtaş
  • Otokar
  • Setur Yönetim Kurulu Başkanı
  • Koç Holding

Ali Koc Serveti 4

Ali Koç Kimdir?

Ali Koç, 2 Nisan 1967'de İstanbul'da doğmuştur. Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Aynı zamanda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur Yönetim Kurulu Başkanı ve Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanıdır.

Eğitimini Londra'da ve ABD'de tamamladıktan sonra Koç Holding'de çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2014 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı seçilmiş ve kulübün 2016-17 sezonunda Süper Lig şampiyonluğuna ulaşmasını sağlamıştır. 2018 yılında ise Kulüpler Birliği Başkanı seçilmiştir.

Ali Koç, Türkiye'nin en saygın iş adamlarından biri olarak kabul edilmektedir. Ali Koç spora ve eğitime büyük önem vermektedir.

Ali Koç Kaç Yaşında? Nereli?

Ünlü iş insanı Ali Koç İstanbul’un Şişli ilçesinde doğmuştur.  2 Nisan 1967’de dünyaya gelen Ali Koç günümüzde 57 yaşındadır.

Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir? Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir?

Öneri: Ali Koç’un Eşi Nevbahar Demirağ Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Ali Koc Serveti

Ali Koç Ne İş Yapıyor?

 Ali Koç’un serveti merak edilirken insanlar bu servetin nasıl kazanıldğını da merak etmekte. Ali Koç Türkiye’nin en büyük ailelerinden birine mensup olmanın yanı sıra farklı işlerle de servetini yıllar boyu geliştirmiştir.

Ali Koç, Türkiye'nin en önemli işadamlarından ve spor yöneticilerinden biridir Ali Koç’un aldığı görevler ise şu şekildedir:

  • Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili
  • Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur Yönetim Kurulu Başkanı
  • Kulüpler Birliği Başkanı
  • Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

Bunlara ek olarak, eğitim, spor ve sosyal sorumluluk gibi alanlarda da önemli katkılarda bulunur Türkiye'nin en saygın iş adamlarından biri olarak kabul edilir.

Ali Koç Ne Mezunu?

Ali Koç 1985 yılında Londra'daki Harrow School'dan mezun olmuştur. Lisans eğitimini ise ABD’de yer alan Rice Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır. Ayriyeten ABD'deki Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde ise yüksek lisans yapmıştır.

Ali Koc Serveti 55

Ali Koç Evli Mi? Kaç Çocuğu Var?

Ali Koç 2005 yılında Nevbahar Demirağ ile evlenmiştir. Çiftin iki çocuğu vardır.  Kızı Leyla Sadberk Koç 2006 yılında, oğlu Kerim Rahmi Koç 2008 yılında doğmuştur.

Ali Koç ve Nevbahar Demirağ Koç çifti, magazinden uzak bir aile hayatı yaşamayı tercih etmektedir. Çocukları da henüz küçük yaşta oldukları için kamuoyunda fazla yer almamaktadır

Muhabir: Özkan Çelik