Leyla ile Mecnun, Son Yaz, Ölümlü Dünya, Leyla The Band... Ali Atay'ı birçok farklı noktadan tanıyor olmanız muhtemel. Peki, Ali Atay kimdir?

Oyuncu ve yönetmen kimliğiyle tanınan Ali Atay hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık. Detaylar ilerleyen satırlarda...

Ali Atay Kimdir 2

Ali Atay Kimdir?

Tam adıyla Dursun Ali Atay, başarılı bir oyuncu ve yönetmendir. Ülkemizde 2011-2013 yılları arasında yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinin ‘Mecnun Çınar’ karakteriyle tanınmaktadır.

Ali Atay, kariyerinde kendini aşarak farklı alanlarda da adından söz ettirmiştir. Ünlü isim, oyunculuk ve yönetmenlik dışında senaristlik, müzisyenlik ve tiyatroculuk da yapmaktadır.

Ali Atay kimdir diye sorulduğunda verilecek yanıtlardan biri de Ölümlü Dünya’nın yönetmeni ve senaristi olacaktır. Yönetmenlik koltuğuna ilk kez 2014 yılında Limonata adlı film ile oturan Ali Atay, 2018 yılında büyük ses getiren Ölümlü Dünya adlı sinema filminin de yönetmenliğini yapmıştır.

Ali Atay Kaç Yaşında?

Ali Atay 20 Nisan 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüz itibariyle 47 yaşında bir Koç burcu erkeğidir.

Ali Atay Nereli?

Aslen Karadenizli olan Ali Atay, Rize’de doğmuştur. Ancak kendisinin de doğruladığı bilgilere göre, orada hiç yaşamamış ve İstanbul- Kocamustafapaşa’da büyümüştür. Eğitim hayatını da İstanbul’da geçiren başarılı oyuncu, halen İstanbul’da ikamet etmektedir.

Ali Atay Kimdir 4

Ali Atay Evli Mi?

Ali Atay, kendisi gibi başarılı bir oyuncu olan Hazal Kaya ile evlidir. Bu evlilikten önce Ebru Cansız ile 5 yıllık bir evlilik süreci geçirmiştir.

Ali Atay 7 Şubat 2019 tarihinde oyuncu Hazal Kaya ile dünya evine girmiştir. Çift mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

Ali Atay Kimdir 5

Ali Atay Çocuğu Var Mı?

Ali Atay’ın Hazal Kaya’yla birlikteliğinden dünyaya gelen, Fikret Ali ve Leyla Süreyya adında iki çocuğu bulunmaktadır. Günümüz itibariyle Fikret Ali 4, Leyla Süreyya ise 1 yaşındadır.

Ali Atay Kariyeri

 Başarılı oyuncu 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Ali Atay, ilk televizyon oyunculuğu deneyimini ‘İkinci Bahar’ adlı dizi de yaşamıştır. TRT1 ekranlarında üç sezon yayınlanmış olan ‘Leyla ile Mecnun’ dizisindeki ‘Mecnun’ karakteriyle de kendini izleyicilere sevdirmeyi başarmıştır.

 Öyle ki, dizi yayından kaldırıldıktan sonra dizinin severlerinin ısrarına karşı koyamayan kadro, başka bir kanalda ‘Ben de Özledim’ adlı diziyi çekmişlerdir. Hatta ‘Leyla ile Mecnun’ dizisi 2021 ve 2023 yılları arasında yeni bölümleri ile dijital bir platformda izleyicileriyle buluşmuştur.

Ali Atay kimdir sorusunun bir diğer cevabı ise müzisyenlik olacaktır. Ali Atay, 2013 yılında ‘Leyla ile Mecnun’ dizisi kadrosu ile birlikte ‘Leyla The Band’ adlı müzik grubunu kurmuştur.

Onur Ünlü, Serkan Keskin, Osman Sonant gibi ünlü isimlerin yer aldığı müzik grubunun şarkıları kısa sürede popülerlik kazanmıştır ve Ali Atay Leyla The Band adlı müzik grubunda vokalistliği üstlenmiştir.

Ali Atay kariyerinde aynı zamanda birçok ödüle layık görülmüştür. Bahsi geçen ödüller şu şekildedir:

·        ‘Ayla’ filmde aldığı rol ile ‘23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’ne ‘En iyi erkek oyuncu ödülü’ne aday gösterilmiş, ‘Uluslararası Artemis İzmir Film Festivali’nden ise bu ödülü kazanmıştır.

·        ‘Limonata ve Ölümlü Dünya’ filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Ali Atay, bu filmler ile ‘En iyi yönetmen’ ödülüne aday gösterilmiş, ‘Cinayet Süsü’ filmi ile bu ödülü kazanmıştır.

·        ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ ile ‘19. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Ayhan Işık Özel Ödülü’nü kazanmıştır.

Ali Atay Kimdir 3

Ali Atay Hangi Dizilerde Oynadı?

Oyunculuk kariyerinde oldukça başarılı olan Ali Atay, Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim, Mutlu Ol Yeter ve Son Yaz gibi başarılı ve yayınlandığı dönemde popüler olan projelere imza atmıştır.

Leyla ile Mecnun’un Mecnun Çınar’ı Ali Atay’ın rol aldığı Televizyon dizileri ise, kronolojik olarak aşağıdaki gibidir:

·        İkinci Bahar (1998)

·         7 Numara (2000)

·        Aşkım Aşkım (2001)

·        Şansa Bak (2003)

·        Şapkadan Babam Çıktı (2003)

·        Çınaraltı (2004)

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Ne Demek? Hangi Günlerde Saç Kestirilmeli? Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Ne Demek? Hangi Günlerde Saç Kestirilmeli?

·        Çeşm-i Bülbül (2004)

·        Cemile (2006)

·        Hayat Kavgam (2007)

·        Eşref Saati (2008)

·        Yapma Diyorum (2009)

·        Kılıç Günü (2010)

·        Gönül Ferman Dinlemiyor (2010)

·        Leyla ile Mecnun (2011)

·        Ben de Özledim (2013)

·        Mutlu Ol Yeter (2015)

·        Son Yaz (2021)

Başarılı oyuncu televizyon dizileri dışında dijital platformlarda yayınlanan dizilerde de rol almıştır. Ali Atay; 2017 yılında Masum, 2021 yılında ise Leyla ile Mecnun adlı internet dizilerinde oyunculuk yapmıştır.

Ali Atay Kimdir 8

Ali Atay Nasıl Oyuncu Oldu?

Bir programda anlattığı bilgiye göre Ali Atay babasını kaybettikten sonra, mutluluk arayışı içine girmiş ve ‘Beni ne yapmak mutlu eder?’ sorusu üzerine konservatuvar okumaya karar vermiştir.

Başarılı oyuncu her şeye rağmen ‘Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tiyatro bölümünü kazanmış ve buradan mezun olmuştur.

Ali Atay Kimdir 6

Ali Atay Filmleri

Kariyerinde çok fazla kimliğe sahip olan Ali Atay, filmlerde oyunculuk yapmakla birlikte yönetmenlik koltuğuna da oturmuş, hatta senaristlik de yapmıştır.

    Ali Atay’ın oynadığı filmler kronolojik olarak aşağıdaki gibidir:

·        Artık Çok Geç (2000)

·        Kırlangıç (2004)

·        Çanta (2005)

·        O Şimdi Mahkum (2005)

·        İyi Seneler Londra (2007)

·        40 (2009)

·        Vay Arkadaş (2010)

·        Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

·        Ayla (2017)

·        Nuh Tepesi (2018)

·        Türk İşi Dondurma (2019)

Başarılı oyuncu Ali Atay’ın yukarıda sayılanlar dışında, yakın zamanda yayınlanacak olan Bir Cumhuriyet Şarkısı adlı sinema filminde de rol alacağı bilinmektedir.

Ali Atay yönetmen olarak da sıklıkla adını duyduğumuz ünlü bir isimdir. Başarılı oyuncunun yönetmen koltuğuna oturduğu filmler ise aşağıdaki gibidir: 

·        Limonata (2014)

·        Ölümlü Dünya (2018)

·        Cinayet Süsü (2019)

·        Ölümlü Dünya 2 (2023)

Ali Atay aynı zamanda Ölümlü Dünya, Cinayet Süsü ve Ölümlü Dünya 2 filmlerinin senaristliğini yapmıştır.

Muhabir: Özkan Çelik