Bu kapsamda AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibini makamında ağırlayan Vali Ünlü, AKUT’un faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekip Lideri Kürşat Utku Satıoğlu ve yöneticilerini kabul eden Vali Ünlü, AKUT’un Manisa’da yaptığı operasyon ve yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda AKUT Arama Kurtarma Derneği İpli Kurtarma Birimi tarafından yüksek bir binadan indirilen dev Türk bayrağı çalışmasıyla Manisa’da AKUT’la tanışan Vali Ünlü, ekip üyelerine bulundukları nezaket ziyareti için teşekkür etti.

Ülke genelinde 30 ekibi ve kurulma çalışmaları devam eden yeni ekipleriyle Türkiye’nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, 1999 Marmara depreminde verdiği mücadele ile hafızalardaki yerini korurken, 11 ili etkileyen ve resmi rakamlara göre 62 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde de etkin bir rol oynamıştı.

Whatsapp Image 2024 05 24 At 16.27.18

Kahramanmaraş depremlerinde bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olduklarını söyleyen AKUT Manisa Ekip Lideri Kürşat Utku Satıoğlu, arama ve kurtarma faaliyetlerinde eğitimli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu ve afet durumları için AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin her an hazır olan eğitimli bir ekibe sahip olduğunu belirterek, Manisa özelinde yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Enver Ünlü’ye bilgi verdi.

Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi! Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi!

Tüm ekip üyelerine başarı dileklerinde bulunan Ünlü, en kısa sürede AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa yerleşkesini ziyaret edeceğini söyledi.

Muhabir: Özkan ÇELİK