Akhisar’da yaşanan olay Türkiye gündemine oturdu. İddialara göre AK Partili belediye başkan aday adayının gönderisini beğenen milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı’nın başına gelmeyen kalmadı.

Onbaşı’nın, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından tahsis edilen aracı geri alınırken, annesinin de görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Haberlerin yayılmasının ardından hem Ayşe Begüm Onbaşı, hem de Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu açıklama yaparak süreci anlattı.

Onbaşı, Ulaşım Desteğinin Kaldırıldığını Doğruladı

Instagram hesabından açıklama yapan Ayşe Begüm Onbaşı, aracın tahsisinin geri alındığını doğrularken, siyasete karışmak istemediğini vurguladı. Onbaşı şu ifadeleri kullandı:

“Dün çıkan haberlerde doğru olan bilgiler, yanlış olan bilgiler var. Tek tek şu doğru, şu yanlış demek istemiyorum. Bununla birlikte bir sporcu olarak siyasetin içerisinde yer almak istemiyorum. Tek istediğim huzur içerisinde kendi işimi yapmak. 2020 yılından beri Akhisar Belediyesi personeli ve 2023 yılından beri Spor Toto Spor Kulübü sporcusu olarak cimnastiğe devam ediyorum. Bununla birlikte 2016 yılında Dünya Şampiyonu olmamla birlikte Akhisar Belediyesi ulaşımımı karşılamaya başlamıştı. Geçtiğimiz kasım ayında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan önce, 1 Kasım tarihinde ulaşım desteğimin kaldırılmasına karar verildi. Şu anda antrenmanlarıma otobüs ile gidip gelmeye devam ediyorum. Bu süreçte bana destek olan sponsorlarım da var. Dün Akhisar Belediye Başkanı Sayın Besim Dutlulu ile görüştük. Kendisine davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Süreç ile ilgili kendisiyle konuşma fırsatı buldum. Sporun siyasete karıştırılmaması konusunda anlayışınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim.”

412888116_10160760401924823_8122440462546097310_n

Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu

Dutlulu Sadece ‘Yalan Haber’ Demekle Yetindi

Yine sosyal medya hesabından, Ayşe Begüm Onbaşı’nın kendisini ziyaret ettiğini duyuran Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da açıklama yaptı ancak iddialarla ilgili herhangi bir cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

İşte Dutlulu’nun o açıklaması:

“Kamuoyunu meşgul eden ‘yalan’ haberlerden sonra belediyemize gelen Akhisar’ımızın Altın Kızı Ayşe Begüm Onbaşı’yı belediyemizde misafir ederek sohbet etme fırsatı bulduk. Nazik ve anlayışlı ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum.

3 yıldan beri Akhisar Belediyesi çalışanı olarak maddi destek verdiğimiz Ayşe Begüm kardeşimize bundan sonraki süreçte de maddi ve manevi desteğimiz devam edecek. 

Şehrimizin gururu, milli sporcumuzun sporu bıraktığı da yalandır;  sporcumuz jimnastik branşında spor hayatına devam ediyor. Ülkemize daha nice şampiyonluklar kazandırmaya devam edecek.

Kamuoyunda yer alan 'yalan' haberlere, sporu ve sporcularımızı siyasete malzeme edenlere lütfen itibar etmeyiniz.”

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN