Yunusemre Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığıyla 50.000 Sosyal Konut Kampanyası kapsamında Akgedik Mahallesi'nde hayata geçirdiği 980 konutluk 3. etap projesinin Konut Belirleme Kurası, TOKİ’nin sosyal medya hesapları FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram üzerinden canlı olarak yapıldı. Kura ile konutları belirlenen hak sahipleri 22 Mayıs - 07 Temmuz 2023 tarihleri arasında, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Manisa Mesir Şubesi'nde satış sözleşmesi imzalayacak. Hak sahipleri bu aşamada; Manisa İli sınırları içinde son 1 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya il nüfusuna kayıtlı olduğunu gösterir belgeyi, (3+1 konut tipi hariç) Başvuru dönemi (Mart/Nisan 2019) itibariyle, hane halkı gelirinin en fazla net 4.500.-TL olduğunu kanıtlayan gelir belgelerini, (3+1 Konut tipi hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) ibraz edecekler. Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkı bulunacak. Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip olacak.

HAK SAHİPLERİ 22 MAYIS - 07 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA SÖZLEŞMELERİNİ İMZALAYACAK

 

Sözleşme şartları ise 2+1 nitelikli konutlar için; %12 peşinat bedeli için 180 ay vade, %20 peşinat bedeli için 240 ay vade,  3+1 nitelikli konutlar için;  %10 peşinat bedeli için 120 ay vade,  %20 peşinat bedeli için 180 ay vade ile taksitlendirilerek satışı yapılırken peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. 2+1 konutlar için; hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacak. Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. İlk dönemsel artış teslim tarihine göre TOKİ tarafından belirlenecek. 3+1 konutlar için ise hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur Memur Maaş Artış Oranına göre artırılacak. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. İlk dönemsel artış Ocak 2024 döneminden itibaren başlayacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerinde; konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak. Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya il nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecek.


 

3. ETAP PROJESİNDE;

3. etap projesinde; 486 adet 2+1, 494 adet 3+1 olmak üzere toplam 980 konut, 16 işyerinin yer aldığı 1 ticaret merkezi, 1 cami, 8 derslikli 1 anaokulu, 23 derslikli 1 ilkokul, 24 derslikli 1 ortaokul bulunuyor.

Kura sonuçları için; https://a.toki.gov.tr/satis/tr/duyuru-detay/manisa-yunusemre-akgedik-mahallesi-2-etap-2-kisim-775-adet-konut-ve-9-adet-dukkan-isi-0-200814031222634/KuraSonuclari linkini tıklayınız.

 

Editör: Onur Yılmaz