AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Arınç, komisyonun Türkiye'nin huzur ortamına geçişinde tarihi bir eşik olduğuna dikkat çekti.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Arınç, komisyonun kurulmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşunun ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğinin önemli rol oynadığını söyledi. Komisyonun sadece güvenlik perspektifiyle değil, aynı zamanda sosyolojik, akademik ve hukuki temeller üzerinde şekillendirilmesi gerektiğini belirten Arınç, “Bugün artık terörle ve silahla bu işlerin çözümü olmadığını onların da görmesi gerekiyor. Türkiye gerekeni yaptı. Artık bu mesele toplumun tüm kesimleriyle konuşularak çözülmeli” dedi.

İYİ Partili Aytaç saha çalışmalarına devam ediyor
İYİ Partili Aytaç saha çalışmalarına devam ediyor
İçeriği Görüntüle

“Silah Bırakmak Bir Pazarlık Değil, Realitenin Sonucudur”

Devletin terörle mücadelesinde kararlılıkla ilerlediğini ifade eden Arınç, silah bırakmanın bir pazarlık unsuru değil, gelinen sürecin doğal bir sonucu olduğunu vurguladı. Arınç, devletin artık sosyolojik ve demokratik kanallar üzerinden yeni bir anlayış geliştirdiğini belirtti.

Komisyonun çalışmalarına dair bilgi de veren Arınç, sürecin sağduyulu şekilde ilerlemesi adına toplantıların basına kapalı yapılmasının, ancak sonuçların şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşılmasının hedeflendiğini aktardı. “Hassas bir meselede doğru bir zeminde, popülist kaygılardan uzak ilerlemek istiyoruz” dedi.

“Komisyon Tüm Türkiye’yi Temsil Ediyor”

Arınç, AK Parti’nin komisyondaki üyelerinin, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerini temsil ettiğini, üyeler arasında hukukçuların, akademisyenlerin ve sahadan gelen tecrübeli isimlerin yer aldığını söyledi. İYİ Parti dışındaki tüm siyasi partilerin komisyona üye verdiğini belirten Arınç, bu geniş katılımın çok sesli ve kapsayıcı bir süreci mümkün kıldığını kaydetti.

Komisyonun gündeminde yalnızca güvenlik değil, akademik ve sosyolojik raporların da yer alacağını söyleyen Arınç, terör meselesinin yalnızca belirli bir bölgeye değil, tüm Türkiye’ye dair olduğunu vurguladı. “Kocaeli’nde de, Mersin’de de, Karadeniz’de de bu mesele konuşulmalı. Biz bu ülkenin her bir ferdinin huzur içinde yaşayacağı bir iklim oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“Hedefimiz, Huzurlu Bir Türkiye”

Toplumsal barış ve birlik vurgusu yapan Arınç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“İnşallah bu irade artık gerçeğe dönüşecektir. Arzumuz, istikametimiz ve ümidimiz; terörden arındırılmış, demokratik bir rejimde, sosyal iklimi güçlü, huzurlu bir Türkiye’dir.”

Kaynak: Haber Merkezi