Manisa'ya Ait Türküler ve Hikayeleri: Şehzadeler Şehri'nin Yöresel Türküleri Ne Anlama Geliyor? Manisa'ya Ait Türküler ve Hikayeleri: Şehzadeler Şehri'nin Yöresel Türküleri Ne Anlama Geliyor?

Kilis’te eski Yeşilay Başkanı ile ilgili çıkan haberlerin ardından vatandaşlar isim benzerliğinden dolayı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu aratmaya başladı. Peki, Ahmet Nazif Zorlu kimdir, kaç yaşındadır? İşte detaylar…

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir?

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Ahmet Nazif Zorlu, 28 Ağustos 1944 tarihinde Denizli'nin Babadağ ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu İzmir Gazi İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 15 yaşında Trabzon'a taşınarak ticaret hayatına atıldı.

Ahmet Nazif Zorlu’nun Mesleği Ne?

Ahmet Nazif Zorlu'nun ticaret kariyeri, ailesinin ürettiği çarşafları satarak başladığı işle şekillendi. Daha sonra ağabeyiyle birlikte kurduğu tekstil fabrikasıyla sektördeki varlığını güçlendirdi. Fabrikada üretilen ev tekstili ürünleri, ihracata yönelerek uluslararası alanda tanınmasını sağladı. Zorlu'nun iş dünyasındaki yatırımları sadece tekstille sınırlı kalmadı. 1990'lı yılların sonunda zor durumda olan Vestel'i satın alarak elektronik sektörüne adım attı. Ayrıca, 2004 yılında Fransa'da perde üreten Concord firmasını da Zorlu Holding bünyesine kattı.

Ahmet Nazif Zorlu Evli Mi, Çocuğu Var Mı?

Ahmet Nazif Zorlu'nun liderliğindeki Zorlu Holding, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri haline geldi. Şirketin başarıları, Zorlu'yu Forbes dergisinin "Milyarderler Listesi"nde 1 milyar dolar servetiyle 620. sıraya taşıdı. Ayrıca, 2020 Hurun Küresel Zengin Listesi'nde Ahmet Nazif Zorlu, 3 milyar dolarlık servetiyle 903. sırada yer aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Nazif Zorlu'nun liderliğindeki Zorlu Holding, Türkiye'nin ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

 

Kaynak: Almıla Nur Berilğen