Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili'nin ardından gözler, İslam aleminde büyük bir öneme sahip olan Miraç Kandili'ne çevrildi. Hazreti Muhammed'in Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde yaptığı eşsiz yolculuğun simgesi olan Miraç Kandili, 2024 yılında ne zaman idrak edilecek? İşte detaylar...

Miraç Kandili Nedir?

İslam dünyasının kalplerini aydınlatan bu kutsal gecede, Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, semaya ve ilahi huzura yükseldiği anı anma ve dua etme adına özel ibadetler gerçekleştirilmektedir. "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor.

Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri! Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri!

Miraç Kandili Ne Zaman?

2024 Kandil Takvimi'ne göre, Regaip Kandili'nin ardından Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta kutlanacak olması, Müslümanlar için manevi bir hazırlık dönemine işaret ediyor. Ayrıca, Berat Kandili'nin ise 24 Şubat Pazartesi gününe denk geldiği bu kandil takvimindeki diğer önemli bir durağı oluşturacak.

Miraç Kandili, İslam coğrafyasında rahmet ve bereketle dolu bir gece olarak kabul edilirken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği tarih, Müslümanların bu anlamlı gecede dualarını ederken bir araya gelmelerine vesile olacak. 

Kaynak: Haber Merkezi