2024 yılı hemşire maaşları birçok vatandaş tarafından merak edip araştırılıyor. Enflasyon verilerinin güncellenmesiyle birlikte devlet ve özel hastanelerde çalışan hemşire maaşlarına da zam geldi. Peki Ocak zammı sonrası hemşire maaşı ne kadar? Başhemşire ne kadar maaş alıyor? Sizler için derledik.

2024 Yılı Güncel Hemşire Maaşları

2024 Ocak ayında yapılan yüzde 49,25'lik zam sonrası hemşire maaşı 26 bin 440 liradan 40 bin 179 liraya yükselmiş oldu. Lisans mezunu bir hemşirenin en yüksek maaşı ise 50 bin TL civarına yükseldi.

Devlet bünyesinde çalışan hemşireler genellikle kıdeme, görev derecesine veya çalıştıkları kurumdaki pozisyona göre maaş alırken, özel sektörde maaşlar daha değişken olabilir ve bu kurumların politikalarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Eğitim Seviyesine Göre Hemşire Maaşları

Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu hemşirelerin aldığı maaşlar şu şekilde olacak: 1/5 derecesine sahip lisans mezunu hemşirelerin maaşları 39.152 TL’dir. Önlisans mezunu hemşirelerin maaşı 34.075 TL iken lise mezunu hemşirelerin maaşları 32 bin TL’dir. Hemşirelerin maaşları, eğitim seviyelerine göre farklılık gösterebilir.

Çalıştıkları Kuruma Göre Hemşire Maaşları

Hemşireler, çalıştıkları sektör ve kuruma bağlı olarak da farklı maaşlar almaktadır.  Devlet hastanesinde çalışan bir hemşire en düşük 32 bin 152 TL alırken özel hastanedeki bir hemşirenin maaşı çalıştığı hastanenin büyüklüğüne, kurumun politikasına göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak özel bir hastanede yeni çalışmaya başlayan bir hemşire asgari ücret seviyesinde yani 17.002 TL almaktadır.

Deneyimine, kurumuna göre maaşlarında artış olabilir.

Çalıştıkları Bölüme Göre Hemşire Maaşları

Hemşireler, çeşitli alanlarda görev alabilirler ve bu alanlara göre maaş seviyeleri de değişiklik gösterir. Hemşirelerin çalıştığı bazı alanlar şunlardır:

Banka emekli promosyon ücretlerini güncelledi! Banka emekli promosyon ücretlerini güncelledi!
  • Başhemşire
  • Ebe
  • Aile hekimliği hemşiresi
  • Acil hemşiresi
  • Ameliyat hemşiresi
  • Anestezi hemşiresi
  • Diyaliz hemşiresi
  • Erkek hemşire

Başhemşire Ne Kadar Maaş Alır?

2024 yılında başhemşire maaşları en düşük 42.000 TL iken en yüksek 60.000 TL’dir. Başhemşire, bir sağlık kuruluşundaki hemşirelik hizmetlerinin genel yönetiminden sorumlu olan bir yöneticidir.

Başhemşireler, hemşirelik personelinin organizasyonunu, eğitimini ve yönetimini sağlar. Ayrıca, hasta bakımı standartlarının ve prosedürlerinin uygun bir şekilde uygulanmasını koordine eder.

Ebeler Ne Kadar Maaş Alır?

2024 yılında bir ebe en düşük 38.805 TL maaş alır. Eğer kıdemli bir ebeyse 47.610 TL’ye kadar maaş alabilir. Ebe, kadınların hamilelik, doğum ve lohusalık dönemlerinde sağlık hizmeti sunan, aynı zamanda doğum kontrolü, gebelik planlaması ve cinsel sağlık konularında da rehberlik eden sağlık profesyonelidir.

Ebeler genellikle hastanelerde, doğumhanelerde, aile sağlığı merkezlerinde veya kendi muayenehanelerinde çalışabilirler.

Acil Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?

Acil hemşire maaşları en düşük 32.000 TL en yüksek 40.000 TL'dir. Acil Hemşiresi, acil servislerde çalışan ve acil tıbbi müdahaleleri gerçekleştiren bir hemşire türüdür. Acil hemşireleri, hastaların acil tıbbi durumlarına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmekle görevlidir.

Aciller daha yoğun alanlar olduğu için diğer hemşirelerden bir miktar daha yüksek alabilirler.

Aile Hekimliği Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?

Meslekte kıdemliyse maaşları 50.000 TL’ye kadar çıkabilir. Aile Hekimliği Hemşiresi, bir aile sağlığı merkezinde veya aile hekimliği biriminde görev yapan hemşirelerdir. Bu hemşireler, genellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışırlar ve hasta bakımının yanı sıra koruyucu sağlık hizmetlerini de sunarlar. En düşük 32.000 TL maaş alırlar.

Ameliyat Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?

Ameliyat hemşiresinin maaşları 32 bin TL ile 55 bin TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Ameliyat Hemşiresi, cerrahi müdahalelerin gerçekleştirildiği ameliyathanelerde çalışan hemşiredir.

Ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve ameliyat sonrası süreçlerde cerrahi ekibe yardımcı olur ve hastaların güvenli bir şekilde cerrahi müdahale geçirmelerini sağlar.

Anestezi Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?

2024 yılında anestezi hemşiresi en düşük 32 bin TL alırken en yüksek 45 bin TL’ye kadar çıkabilir. Anestezi Hemşiresi, cerrahi müdahaleler sırasında anestezi uygulanan hastaların bakımını ve güvenliğini sağlayan hemşiredir.

Anestezi hemşireleri, anestezi uzmanlarıyla iş birliği içinde çalışarak hastaların ameliyat süreçlerini yönetirler.

Diyaliz Hemşiresi Maaşı Ne Kadar?

Diyaliz hemşirelerinin maaşları 32 bin TL ile 45 bin 400 TL arasında değişir. Diyaliz Hemşiresi, böbrek yetmezliği yaşayan hastalara diyaliz tedavisi uygulayan ve bu sürecin yönetiminden sorumlu olan hemşiredir.

Diyaliz, vücuttaki fazla suyu, elektrolitleri ve atık maddeleri temizleme işlemidir. Diyaliz Hemşiresi, hemşirelik becerilerini kullanarak bu tedaviyi gerçekleştirir.

Erkek Hemşire Maaşları Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla, hemşire maaşları en düşük 32.000 TL seviyesinden başlayıp, 55.000 TL'ye kadar çıkabilir. Hemşireler mesleğini icra ederken genellikle cinsiyetlerine bağlı olarak maaş açısından farklı bir uygulamaya tabi tutulmazlar.

Yani erkek hemşireler de yukarıda bahsedilen bölümlere, çalıştığı kuruma ve kıdemlerine göre maaş alırlar.

Sonuç olarak, hemşire maaşları, eğitim düzeyine, kıdeme ve çalışılan kuruma bağlı olarak farklılık gösterir.  Devlete yeni atanmış bir hemşire, en düşük 32 bin TL maaş alırken, kıdemi ve güncel zamlar doğrultusunda belirtilen aralıktan daha yüksek bir maaşa sahip olabilir. Yeni başlayan bir hemşirenin özel sektördeki maaşı genellikle 2024 yılında geçerli olan asgari ücret olan 17.002 TL üzerinden hesaplanır. Ancak, çalışılan kurumun popülerliği, deneyimi gibi faktörler özel sektörde çalışan hemşirenin devlette çalışan hemşirelerle benzer veya hatta bazen daha yüksek bir maaş almasına neden olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi