Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. Yatırımda ilk kazma MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Cumhur İttifakı Alaşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Türk ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’ın katılımıyla vuruldu. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Cumhur İttifakı Alaşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Türk ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’ın katılımıyla projede ilk kazma vuruldu. Düzenlenen programa, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Himmet Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fedai Kozan, yetkili personel ile yüklenici firma yetkilileri de katıldı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, proje ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Alaşehir’in 120 Milyonluk Dev İçme Suyu Yatırımı Başlıyor (9)

“Cengiz Başkanımız Gibi Büyük Başkanlar Bu Projeleri Yapar”

MHP MYK Üyesi Ali Uçak, “Bu yatırım Alaşehir için ömürlük bir proje olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Cengiz Başkanımıza boşuna büyük başkan demiyorlar. Böyle projelere imza atılarak büyük başkan olunuyor. Allah razı olsun” dedi.

“Alaşehir’imize Hayırlı Uğurlu Olsun”

Cumhur İttifakı Alaşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Türk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin Alaşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Alaşehir’in 120 Milyonluk Dev İçme Suyu Yatırımı Başlıyor (8)

İlçede zabıta denetime çıktı! İlçede zabıta denetime çıktı!

“Alaşehir’in Geleceğine Yapılan Önemli Bir Yatırım”

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. 10 yıllık süreçte,  Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bu yana Alaşehir çok büyük yatırımlar aldı. Büyükşehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi. Alaşehir merkezimize ve Kavaklıdere mahallemize Atıksu Arıtma Tesisleri kazandırdık. Birçok mahallemizin altyapılarını yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu projede daha önceki yıllarda başlamış olduğumuz bir projedir. Avşar Barajımızın olduğu bölgede sondajlar açtık. Alaşehir ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Buradaki kaynaklarımıza göre bir projelendirme çalışması yapıldı. Güzergahtaki izinlerimizi, diğer işlemlerimizi ve Devlet Su İşleri (DSİ) izinlerimizi aldık. Boru ihalemize çıktık. Ve sahaya tüm borularımız indi. Çalışmalara da başlandı. Alaşehir Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeyiz. Yaklaşık 12 aylık bir süre sonucunda eskiyen 50 yıllık hatlarımızı yenileyerek, ilçemizde hem su kayıp kaçaklarını engellemiş olacağız hem de daha sağlıklı, daha temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Yeni projemizde sadece boruların bedeli 50 Milyon TL’dir. İşgücü maliyetleri ile toplamda 120 Milyon TL’lik bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Alaşehir’imiz İçin Köklü Bir Çözüm Olacak”

AK Parti İlçe Başkanı Fedai Kozan, “İlçemizde önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. İnşallah bu hat bittiğinde daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin edilecek. İlçemiz için köklü bir çözüm olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi