Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen, Beşiktaşlı Sinan Engin günlerce yaptıkları programlarda Fatih Terim’in Galatasaray’ın başına getirme projeleri önceki günün geç saatlerinde gerçekleşti. İmparator Fatih Terim’in dördüncü dönem Galatasaray serüveni başladı. Ben bu aşamada Terim’in Galatasaray’a faydalı olacağını düşünmediğim için oğlum Gökhan’la bu konuda ters düştük. Önceki gece müjdeyi oğlum Gökhan verdi. “Baba Fatih Terim’le anlaşmışlar” diye. “Kesin mi?” diye sordum. “Gökhan Başkan Dursun Özbek açıkladı” dedi. Bu saatten sonra söylenecek tek şey hayırlı olsun demektir. Elbette bir Galatasaraylı olarak İmparator’un Galatasaray’ın UEFA kupasını almasını unutmuyorum. Milli takımdaki ve yazın gerçekleştirdiği Çeşme baskınını da unutamıyorum. İnşallah geçmişten ders alarak Galatasaray’ı bu yıl şampiyon yapar.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Fatih Terim’i takımın başına getirişi sırasındaki duruşunu takdir etmedim değil. Hocayı gönderdikten sonra olağanüstü kongre kararı aldı. Basın açıklamasında da Fatih Terim konusunu sır gibi saklamasını bildi. Fatih Terim’i yıpratmadan gece operasyonu ile işi bitirdi. Şunu adım gibi biliyorum. Ne Rıdvan, ne Sinan, Fatih Terim’i çok sevdikleri için Galatasaray’ın başına geçmesini istemediler. Her ikisi de Galatasaray’ın yarıştan kopmasını Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın şampiyon olması arzuları için. Fatih Terim düşmanı değilim. Ama bu aşamada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e Allah kolaylık versin. İnşallah ben yanılırım. Geçmişten ders alan bir Fatih Terim’i Galatasaray’da görmüş olurum.

KARTLAR YENİEN DAĞITILIYOR

Tabi Fatih Terim’in de mazisini unutmamak lazım. Kebapçı baskınından tutun da Arda olayına kadar krizleri iyi yönetemedi. Ama Galatasaray’da ki son dönemine baktığımızda da Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sine nal toplatmış bir Fatih terim var. Şenol Güneş’in Trabzonspor’unu her kulvarda geride bıraktı. Beşiktaş’a ne iç sahada ne dış sahada yenilmeyen bir Fatih Terim. Zaten bu tablo tekrardan Milli takım kapılarını açtı Fatih Terim’e. Mehmet Ağar faktörü de bu dönem devreye girecek gibi. Mehmet Ağar Dursun Özbek’in listesine girecek gibi gözüküyor. Artık pısırık bir Galatasaray yönetimi olmayacak. Ne Fikret Orman’ın başarının getirdiği şımarık açıklamalarına susacak ne de Aziz Yıldırım’ın yaptığı operasyonlara karşılık vermeyen bir Galatasaray yönetimi olmayacak. Galatasaray’a 6 şampiyonluk 1 UEFA kupası kazandırmış 2 kez Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali oynatmış bir teknik adam. Ama egolarında arınması lazım. Eğer egolarını bir kenara bırakırsa tabloyu şöyle özetleyebiliriz. İmparator masaya oturdu ve kartlar yeniden dağıtılıyor. Çekişmeli bir lig b izleri bekliyor.