Galatasaray-Beşiktaş derbisinin bu kadar yüksek bir tempoda oynanıp Beşiktaş'ın galip geleceğini hiç düşünmedim. Galatasaray aslanlar gibi oynadı. Maçın kaderini Emre Çolak'ın şutunu kaleci Tolga'nın kurtarışı değiştirdi. Beşiktaş Gomez'le golü buldu. Gol anında sahaya seyircinin girmesi çok konuşulacaktı, ancak, hakem hocaların yorumu buna engel oldu. Maç biter bitmez Necmi Temizel hocamı aradım. Temizel hocam, "Hakem doğru karar verdi. Pozisyonun bitimini bekledi. Gol oldu. Eğer seyirci topun oynandığı alanda olsaydı, maçı durdurup seyircinin çıkmasını bekler, sonra da hakem atışı ile oyunu başlatırdı" dedi. Sonra TV'de Mustafa Çulcu hocam da aynı yorumu yaptı.

MUHTEŞEM BİR MAÇ OLDU

Pazar günü bu maç öncesi çok şey konuşuldu. Fenerbahçe'nin 4 yıldızı takmaması için Galatasaray'ın maça asılmaması ve Beşiktaş'a yenilmesi görüşü, çok sayıda Galatasaraylı taraftarın gönlünden geçiyordu. Allah var, benim de gönlümden geçiyordu. Bugüne kadar tel tel dökül, sonra gel Beşiktaş'a diren. Ancak, Pazar günkü Galatasaray-Beşiktaş derbisini seyrederken her iki takımın mücadelesi ve süratli futbol sunmaları karşısında fikrim değişti. Galatasaray maça kendini çok iyi hazırlamış. Muhteşem bir maç oldu. 90 dakikanın nasıl geçtiğini anlayamadım.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ'IN ARKASINDA…

İlk yarıda her iki takım da temposu yüksek oynadı. Muslera yine Fenerbahçe maçında olduğu gibi günündeydi. İkinci yarıda Beşiktaş golden önce 4 net gol pozisyonunu Sosa ile kaçırdı. Şenol Güneş ikinci yarıda doğru değişiklikler yaptı ve 4-4-2'ye döndü. Cenk Tosun harika pası ile Gomez'e golü attırdı. Beşiktaş bileğinin hakkı ile maçı kazandı. Galatasaray da maça çok asıldı. Hırslı futbolu ile göz doldurdu. Beşiktaş bu sene muhteşem oynuyor. Aslanlar elinden geleni yaptı, ama Beşiktaş'a yenilmekten kurtulamadı.

Beşiktaş şampiyonluğa emin adımlarla yürüyor. Fenerbahçe ise ‘Çıkmayan candan umut kesilmez' misali, son maça kadar Beşiktaş'ı kovalayacak.


NİKAHTAN NİKAHA KOŞUYORUM

Bahar gelince düğün ve nişan törenleri arka arkaya geliyor. Cumartesi günü Suzan-İsmail Etyemez çiftinin kızı Özlem'in Bedesten'de kıyılan nikahından sonra, Seval-Ümit Türek çiftinin kızı Melek'in Saruhan Otel'de kıyılan nikahı ve havuz başında verilen kokteyline katıldım. Saruhan Otel'in Müdürü Cihan beni görünce hemen gereğini yaptı. Uzun süredir görmediğim İsmail Kurtoğlu ve Oğuz Sümer de nikaha gelmişti. Eski günleri yad ettik. Vecdi Ağırbaşlı ve eşi Filiz'le sohbet ettik. Kamil Yüzgenkaya'ya, "Bahar geldi, bir program yap" dedim. Mehmet Yılmaz yine nikahta ortalığı kırıp geçirdi. Bir ara Tamer Balatlı, Mehmet Yılmaz ve İdris Şendil'in Saruhan Otel'in lobisinde koyu bir sohbete daldıklarını fark ettim. Sait Türek ve Erdal Türek de oradaydı. Erdal Türek yakında kızı Ece'yi evlendiriyor, bu nedenle telaşı büyük. Saruhan Otel'deki nikah töreni ve kokteyl mükemmeldi. Seval-Ümit Türek çiftinin kızı Melek ile Songül-Evliya Karakuş çiftinin oğlu Ahmet Saner bir ömür boyu yaşama yelken açtı. Ben de çiftlere mutluluklar dilerim.