Sevgili dostlar,

Hayatın koşturması içinde kayboluyoruz.

Ekmek parası, yaşam şartları, aldığımız sorumluluklar, seçimlerimiz…

İşte hayatımız bu seçimlerden oluşuyor. Hayat ve seçimler. Hayatımızı seçimlerimiz belirliyor. Hem ne seçimler öyle çok büyükleri düşünmeyin yediğimiz ufak bir çikolatadan başlayalım mesala. Çikolata güzelde aldırdığı kilolar bizi üzüyor değil mi ;)

İşte her seçimin sonucunu düşünerek hareket edebilsek keşke deneyimlesek her şeyi… Hayat bir okul bana göre hayatımıza giren her seçimde bizim dersimiz. Bazen isteyerek bazen istemeden önümüze gelen seçimlerle hayat geçiyor.

İsteyerek seçtiğimiz ve mutlu olduğumuz her seçim bizim zenginliğimiz.  Zenginlik varlığından mutlu olduğun her şeydir. Onun içinde varlığından mutlu olduklarına şükret, elindekilerle yetinmeyi bil.

Yetinmek, şükretmek öyle bir erdemdir ki malınıza ve sahip olduklarınıza anlam yüklerken aynı zamanda zenginliğinizi fark etmenizi sağlar. İçinizdeki sahip olma dürtüsüne dur demeyi öğrenmezseniz zamanla o dürtülerin esiri olursunuz. Hedef haline gelen istekleriniz mutluluğa ulaşmak için birer sebep haline gelir. Bütün bu tatmin olmaz arayışlara dur demek de ancak elinizdekilere şükretmenizle mümkündür.

Teknolojinin rahatlığını yaşarken ne kadar maddeci olduk. İnsani değerleri tüketiyor birbirimizi eskitiyoruz.

 Her şeyin çıkar olmadığı, önce pozitif insan olmanın önemli olduğu bir dünya yaratmak elimizde…

Olumlu insan olmak pozitif zihni yapıya sahip olmak ve her şeyi “kendi gerçekliği içinde kabullenmek” mutlu olmayı sağlayan önemli unsurlardandır

Kendisiyle barışık olmayan hiç kimse ile barışık yaşayamaz

Olumlu insan her şeyi olumlu yapıcı ve güzel tarafından görür Yetinmesini bilir gerçekleri kendi kabullerine uydurmaya çalışmak yerine kabullerini gerçeklere uydurmaya çalışır Mutlu olması kolaydır ve elindekilerle yetinmeyi bilir.

Hayatın bize verdiği kadarıyla yetinmeyi bilir misiniz ? Bilsekte bilmesekte, yara bere içinde geçeceğiz hayatın yollarından…

O yüzden siz yetinmeyi bilin de…

İster hayat çiçeklerle gelsin, isterse vursun geçsin…

Yetinmeyi şükretmeyi bilerek olgunlaşmış ruhlara hayat yolu hep aydınlık olur…

Sevgi ile kalın…