Tam havası diyerek geçtiğimiz günlerde sinemaya gittim. Birçok film seçeneğinden Bizim Için Şampiyon filmini tercih ettim. Uzun zamandır gerek televizyon dizisinde gerekse medyada reklamı çokça yapılan ve  bir yarış atının gerçek hikayesini beyazperdeye taşıyan bir film. Filmi hiç sıkılmadan keyifle izledim.

Yarış dünyasına damgasını vurmuş şampiyon bir at olan Bold Pilot'un pistlerdeki yükselişini anlatan film atçılık dünyası hakkında fikir sahibi olanların ilgisini çekebilecek bir film. Bold Pilot'un başarısını anlatan fil yaşanan aşk hikayesini de çok güzel senaryoya uygulayarak izlenesi bir film ortaya çıkmış. Filmin tamamını anlatmam gibi birşey sözkonusu olamaz tabii ki de. Ama Bold Pilot'un, pistlerin başaktörü olan jokey Halis Karataş tarafından pistlere hazırlanması ve birçok yarışın yanında Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası'nı, ayrıca en güçlü atların koştuğu uluslararası yarışı kazanması, bugün hala kırılamayan rekorlarla pistlerde kupalara koşması, atçılık camiasında söz sahibi olmuş Özdemir Atman'ın kızıyla Halis Karatas'ın yaşadığı ve evliliğe giden bir aşk hikayesinden bahsetmek yeterli bence. Eğer at yarışı dünyasına biraz meraklıysanız tavsiye ederim, izleyin.

Benim filmde dikkatimi çeken esas nokta, Manisa ve Mesir Macunu'nın isminin de filmin bir bölümünde geçmesi. Filmin bir sahnesinde, daha yeni yeni başarılara koşan Bold Pilot'ın güçlenmesi için Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan at sahibi Özdemir Atman'a Mesir Macunu gönderilmesi benim hayli dikkatimi çekti. Belki çok çok kısa bir sahne olsa da Mesir Macunu'nun tanıtımı hayli keyiflendirdi beni. Bold Pilot eğer yediyse bizim Mesir Macunu'ndan acaba pistlerdeki kuvveti onunla ilgili olabilir mi diye bir an için düşünmedim değil hani.

Ay yarışı dünyası çok farklı bir dünya. Deyim yerindeyse fanatiklik demiyorum hastalık diyorum, resmen hastası çok bu dünyanın. Ailece biz de yarış atı sahibi olduğumuz için çok iyi biliyorum. 26 yıldır bu camiadayiz bir kere kupon yapıp ganyan basmadık ama hipodromda insanların ne umutlarla paralarını yarışlara yatırdığını, kazandıklarında delice sevinçlerini, kaybettiklerinde tüm varlıklarını kaybetmiş gibi üzüldüklerini gördüm. Keyifli çok keyifli ama işin bu kısmına girince bir o kadar da hayal kırıklığının yaşandığı farklı bir dünya.

Bold Pilot bu dünyada bir efsane. Halis Karataş ise bir usta. 'Şşş... Bold Pilot geliyor' sloganıyla yarış pistlerinde efsane olan ve yarış başlangıcında tüm hipodromun sessizliğe bürünerek Bold Pilot'a olan sevgisini gösterdiği filmi izleyin.