Milli tenisçimiz Zeynep Sönmez uluslararası arenada başarılarıyla göz dolduruyor. Roland Garros (Fransa Açık)’ta ana tabloya yükselen 5’inci Türk tenisçi olmayı başaran Zeynep Sönmez bir hayli merak ediliyor. Milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir yanıtladık!

Zeynep Sönmez Kimdir? Kaç Yaşında?

Zeynep Sönmez 30 Nisan 2002 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüzde 22 yaşında olan Zeynep Tenise çok küçük yaşlarda başlayan Sönmez genç yaşına rağmen birçok başarıya imza atmıştır.

Zeynep Sönmez’in nereli olduğu hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Spor kariyerine Antalya’da başladığı bilinen Sönmez’in Antalyalı olduğu tahmin edilmektedir.

Real Madrid, Semih Kılıçsoy'u takip edecek Real Madrid, Semih Kılıçsoy'u takip edecek

Türk tenisi için gelecek vadeden bir isim olan Zeynep Sönmez, WTA (Kadınlar Tenis Birliği) tarafından belirlenen tek kadınlar sıralamasında 146. olmuştur. ITF Kadınlar Turu’nda ise dört tekler şampiyonluğu elde etmiştir.

Zeynep Sonmez Kimdir 4

Zeynep Sönmez Instagram’da @zeyneppsonmez kullanıcı adıyla yer almaktadır. Genç sporcunun yaklaşık 20 bin takipçisi bulunmaktadır. Zeynep Sönmez sosyal medya üzerinden de başarılarını sıklıkla paylaşmaktadır.

Zeynep Sönmez Maria Sharapova ve Serena Williams’ı izleyerek büyüdüğünü aktarmıştır. Günümüzde ise favori oyuncularının Victoria Azarenka ve Li Na olduğunu belirtmiştir.

Önerilen Haber: Milli tenisçi Zeynep Sönmez Fransa Açık'ta ana tabloya çıktı!

Zeynep Sonmez Kimdir 7

Zeynep Sönmez Kariyeri

Zeynep Sönmez, 2023 yılında tenis kariyerinde önemli başarılara imza attı. Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tekler sıralamasında 526 puanla kariyerinin en yüksek noktasına ulaştı. Çiftlerde ise 20 Eylül 2021'de elde ettiği 961 kariyer rekoruyla WTA'da adını duyurdu.

ITF tekler şampiyonluğu bulunan Sönmez, Türkiye'yi Billie Jean King Cup'ta temsil etmiştir. Sönmez 1-0'lık bir galibiyet/mağlubiyet rekoruna sahiptir. Ayrıca Estonya'da düzenlenen W40 Tallinn Turnuvası'nda elemelerden gelip şampiyonluk kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Son olarak Roland Garros elemeleriyle ülke gündemine oturan Zeynep Sönmez, büyük turnuvalarda ana tabloya yükselen 5’inci Türk tenisçi olmayı başardı.

Performansıyla göz dolduran milli tenisçi Zeynep Sönmez’in daha pek çok başarıya imza atması bekleniyor. Tenis severler tarafından potansiyelinin oldukça yüksek olduğu söylenen Zeynep Sönmez yakından takip ediliyor. Genç tenisçimiz gelecek turnuvalar için hazırlıklarını sürdürüyor.

Zeynep Sonmez Kimdir 8

Zeynep Sönmez’in Kariyer Rekoru Kaç? Kaçıncı Sırada?

Türk profesyonel tenis oyuncusu Zeynep Sönmez kimdir sorusunun yanında genç sporcunun kariyer rekoru da merak ediliyor. WTA’ya göre Zeynep Sönmez’in kariyer rekoru 2023 yılında elde ettiği 146.lıktır. Ancak Zeynep Sönmez 23 Mayıs 2024 tarihinde Roland Garros elemelerine ana tabloya kalarak yeni bir rekor kırmıştır.

Zeynep Sönmez’in bu başarıyı elde etmeden önce yaptığı açıklamalar ise şu şekildedir:

“Gittiğim yoldan, attığım her adımdan mutlu olmaya çalışıyorum. Spor hayatımdaki her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Tenis en fazla 35-38 yaş aralığına kadar yapılıyor. Bu kısıtlı sürede zamanımı en verimli şekilde, en mutlu olduğum şekilde geçirmeye çalışıyorum. En büyük hayalim bir grand slam kazanmak. Umuyorum bir gün bunu gerçekleştirebilirim. Olimpiyatlara katılmak ve dünya sıralamasında ilk 10'a girmek de her sporcunun olduğu gibi hayallerim arasında yer alıyor.”

Muhabir: Özkan Çelik