AHMET ÜNSAL/MANİSA 

  Manisa’da partisinin Alaşehir ve Turgutlu ilçe binalarının açılışını gerçekleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ daha sonra il başkanlığının açılışını yaptı.  Özdağ, il başkanlığı açılışı öncesi bir otelde şehirdeki genç insanlardan oluşan MAGİAD Manisa Genç İş Adamları Derneği yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Şehzadeler ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

KORUMALAR ÖZDAĞ ÇEVRESİNDE ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Özdağ’ın Manisa gezisi süresince çok sayıda yakın korumalarına takviye olarak Emniyet Müdürlüğü Büyükleri Koruma Şubesi birimince de koruma takviyesinde bulunuldu. Partililer kadar sivil koruma ekibi Özdağ çevresinde adeta etten duvar örüldü. Özdağ esnaf ziyaretinin ardından partisinin il binasını açılış kurdelesini kestikten sonra gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

“ERDOĞAN BİR DAHA CUMHURBAŞKANI OLAMAZ”

Basın açıklamasında ilk olarak Türkiye’nin gündeminde olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde tekrar aday olup olmaması tartışmasına değinen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Türkiye’nin artık Erdoğan’ı aşması gerektiğini belirterek, Erdoğan’ın aday olamayacağını dile getirdi. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Erdoğan’ın tekrar adaylığı konusunda şu ifadelere yer verdi:

“Bu konuda ilk görüş ve açıklamayı yapan benim. Olamayacağını aylar öncesinden söyledim. Ben bunu söylediğimde hem CHP hem de İYİ Parti ‘Mecliste 360’ı tamamlarız’ diyorlardı. Ben bunun için CHP’ye ve İYİ Parti’ye çağrı yaptım. ‘Sizin bunu yapmaya hakkınız yok. Siz bunu tamamlayamazsınız. Eğer tamamlarsanız biz sizi çakma muhalefet olarak görürüz’ demiştim. Sonra CHP ve İYİ Parti seçmenine ‘Genel merkezleriniz baskı altına alındı’ diye çağrıda bulunduk. Bunun üzerine hem CHP hem de İYİ Parti geri adım atmak zorunda kaldılar. Sonra ‘360’a tamamlamayacağız. Mart’ta olursa 360’a tamamlayacağız’ dediler. Mart, Nisan ve Mayıs’ın çok bir farkı yok. Ülke olarak mesele Erdoğan’ın bir daha Cumhurbaşkanı olamayacak olmasıdır. 2 defa cumhurbaşkanlığı yaptı. Şimdi Erdoğan diyor ki, ‘Biz 2017 yılında sıfırladık’. Zaten Erdoğan sıfırlamaya çok alışık, her şeyi sıfırlıyor. Paraları sıfırladılar. Şimdi tarihi sıfırlıyorlar. Ama Anayasa hukuku açısından bakarsanız Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı olamaz. Bunun bir tek şartı var 360 ile bunu meclisten geçirmesi. Onun için erten tarihe almak istiyor. Yoksa bu Erdoğan’ın birinci dönemiyse neden erken seçim tartışması yapıyoruz. Neden Haziran ayında yapılmıyor. Mevsim şartları bahane gösteriliyor. Bununla ne ilgisi var. Haziran ayındaki seçimde havalar daha sıcak olur. Ama kendiside biliyor ki ancak seçimlerin erkene alınması ve bunun 360 ile geçmesi kaydıyla cumhurbaşkanı adayı olabilir. Ama şimdi 360’ı sağlamayacağını anlayınca ben ilan ederim diyor. Ancak kendiside ilan etse aday olamaz. Durum bu. Biz Türkiye’nin Erdoğan’ın aşması gerektiğini düşünüyoruz. Bununda doğru bir şekilde olması gerektiğini yanındayız.”

TEK ADAY VAR: MANSUR BEY

Açıklamasının devamında altı masanın önümüzdeki Şubat ayı içinde cumhurbaşkanı adayını açıklaması konusuna da değinen Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

 “Altılı masanın bu zamana kadar adayını açıklayamamasını büyür bir zaaf olarak görüyorum. Kendi aralarında bir anlaşmazlık yaşanıyor. Seçilebilecek tek aday var Mansur Bey. Ben bunu Nisan ayında açıkladım. Ama onu arzu etmedikleri ortada. Şimdi şunu görüyoruz ki Millet İttifak ciddi bir parçalanma yaşıyor bu konuda. CHP ve İYİ Parti arasında ciddi bir çatışma zeminin oluştuğu görünüyor. Kemal bey aday olmakta direniyor. İYİ Parti’nin bazı kesimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıyor. Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz. Biz de bunu dışarıdan izliyoruz. Ancak bizim kendi gündemimiz var. Bu nedenle biz kendi gündemimizin peşindeyiz. Kendi ittifak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile ilişkilerimiz güzel gidiyor. Başka partilerden de bu ittifaka katılmak isteyenler var. Bu konuda talepler geliyor. Onları da değerlendiriyoruz. Şubat ayı içinde bizde ittifak konusunda ciddi bir adım atmış olacağız.”

“636 SURİYE’Lİ VATANDAŞA DİPLOMATİK PASAPORT VERİLMİŞ”

Açıklamasında twitter adresi üzerinden İçişleri Bakanlığı’nı da etiketleyerek paylaştığı “15 Ocak 2023 ‘e kadar son bir yılda T.C vatandaşı olan Rus sayısı 1348, Ukraynalı 1412, Libyalı sayısı 18532. Silah ruhsatı veriler Suriyeli sayısı 1457, Libyalı sayısı 187. Bazılarına diplomatik pasaport verilmiş. Doğrumu?” ifadesine de değinen Özdağ son olarak şöyle konuştu:

  “Bazı yabancı vatandaşlara diplomatik pasaport verilmiş. Bende bunu İçişleri Bakanı’na sordum. Önümüzdeki günlerde başka bir sorum daha olacak. 636 Suriyeli vatandaşa diplomatik pasaport verilmiş. Yurtdışındaki değişik temaslar veya yurtdışındaki ilişkileri kolaylaştırmak için verilmiş olabilir. Bana böyle bir bilgi geldi.”

“SİLAH RUHSATI ALAN  BİN 457 SURİYELİ VAR. 187 BİN 600 KİŞİ İSMİNİ DEĞİŞTİRMİŞ”

Suriyeli sığınmacılar ülkelerine geri gönderilmesi yönelik yol haritasından geri adım atmayacaklarını bir kez daha dile getiren Özdağ, “İktidar bunları tutmak için elinden gelen çabayı harcıyor.Düşünün 600 milyar dolarlık dış borcumuz içerisindeki Suriyeli sığınmacılara harcadığımız bütçe 144.8 milyar dolar. Hastane,market bedava neden gönüllü olarak gitmeyi düşünsünler ki.Bundan sonra da gitmeleri mümkün değil.Bu onlar için referandum seçimi olacak.Sığınmacılar gidecek mi yoksa kalacak mı seçimidir. Silah ruhsatı alan 1457 Suriyeli var. 187 bin 600 kişi ismini değiştirmiş. O nedenle ki Suriyeliler ülkelerine dönmeli ve döndürülmelidir.” diye konuştu.

Editör: Onur Yılmaz