Türk ve Yunan halklarının birbirini daha yakından tanıması ve kültürel teması artırmak amacıyla başlatılan bu uygulama, turizm hareketlerini artırmayı hedefliyor.

Kefaloyanni, "Kapıda vize uygulamasının mart ayı itibarıyla başlayıp yıl boyunca devam edecek olmasından dolayı biz de çok mutluyuz. Bu programın, turizm hareketleri ve halklarımızın birbirini tanıması, temasta bulunmaları açısından kültürel olarak da çok önemli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri! Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri!

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise Yunan adalarına kapıda vize uygulamasından dolayı teşekkürlerini sundu. Aynı zamanda, kruvaziyer turlarının daha rahat yapılabilmesi için bu uygulamanın diğer adaları kapsayacak şekilde genişletilmesi beklentilerini dile getirdi.

Bu gelişmeler, Türk ve Yunan turistler arasında karşılıklı turizm trafiğini artırmayı amaçlayan olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: NTV