Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme günü uygulanacak yasakları belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar…

Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme gününe ilişkin uygulanacak yasakları belirledi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte seçim gününe dair belirlenen önlemler:

Yerel Seçimde Alkollü İçki Yasakları

 Seçim günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerde her türlü alkollü içki içilmesi yasaklanacak. Bu kısıtlama, seçim günü boyunca geçerli olacak.

Yerel Seçimde Silah Taşıma Kısıtlamaları

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun belirli maddelerinde yer alan silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici, delici veya bereleyici aletler, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Arkadaşının IBAN tuzağına düştü… Hayatı karardı! 10 yılla yargılanıyor Arkadaşının IBAN tuzağına düştü… Hayatı karardı! 10 yılla yargılanıyor

Yerel Seçim Günü Eğlence Yeri Kapalı Mı?

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi tüm umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Sadece eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yemek hizmeti verilebilecek.

Yerel Seçim Günü Düğün Yapılabilir Mi? | Yayınlar Ne Zaman Başlayacak?

Oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilmesine izin verilecek. Yayınlar ise saat 21.00'den sonra serbest olacak. Ancak YSK'nin kararıyla, gerektiğinde saat 21.00'den önce de yayın serbest bırakılabilecek.

Yerel Seçimde Basın ve Yayın Kuruluşları

YSK, 1 Ocak 2024'ten seçimin bitimine kadar olan dönemde basın ve yayın kuruluşlarının uyması gereken yayın ilkelerini belirledi. Bu kurallar çerçevesinde, tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun yayınlar yapılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

YSK'nın belirlediği bu yasaklar ve kurallar, seçim gününün düzenli ve adil bir şekilde geçmesini sağlamak amacıyla alınan önlemler olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Özkan Çelik