Ülkemizin genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak.

Türkiye’nin en ucuz ekmeğiydi… Artık ücretsiz verilecek! Türkiye’nin en ucuz ekmeğiydi… Artık ücretsiz verilecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Aralık Perşembe Yağış Var Mı?

Özellikle Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli yağışlar, Antalya çevresinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların yağışla birlikte iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'da Rüzgar Etkisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, kuvvetli rüzgar uyarısı yapılarak Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgarlar, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında ise kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına beklendiği vurgulanıyor. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir. 

Kaynak: Özkan Çelik