Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları, 2024 yılında yapılacak sınavlar için heyecanla bekleniyor. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT), ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere toplamda 3 oturumdan oluşuyor. Sınav ücreti de adayların dikkatle takip ettiği konular arasında bulunuyor. Peki, YKS 2024 Sınav Giriş Ücreti (başvurular) ne kadar olacak?

YKS 2024 Sınav Giriş Ücreti

‘YKS 2024 sınav giriş ücreti ne kadar olacak?’ sorusu sık sık vatandaşlar tarafından aratılıyordu. Gelen bir bilgiye göre YKS 2024 sınav giriş ücretleri 3 oturum için 800 TL’yi aşacak. Sosyal medyadan fiyatı açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sınav ücretlerine tepki gösterdi.

3 Oturumda Sınav Giriş Ücreti Kesinleşti Mi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücreti konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Geçtiğimiz yıl her oturumu için 115 TL olan YKS başvuru ücretinin bu yıl ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor. Toplamda TYT, AYT ve YDT'nin üç oturumuna girmek isteyen adaylar geçen yıl 345 Lira ödeme yapmıştı. Ancak, 2024 için başvuru ücretlerinde yüzde 50 ve üzerinde bir artış bekleniyor.

“ÖSYM Sınavları Lüks Oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınav ücretlerine yüzde 165'lik zam yapıldığını belirtti. Bulut, “YKS 2024’te 3 oturum için alınacak ücret 800 TL’yi aşacak.” dedi.

Bulut'un paylaşımı şöyle:

“ÖSYM'nin sınavlarına girmek de lüks oldu. Memura yüzde 49,25 zammı reva görenler ÖSYM sınav ücretlerine yüzde 165 zam yaptı. YKS 2024’te, 3 oturum için alınacak ücret 800 TL’yi aşacak!” 

Kaynak: Haber Merkezi