Texas Southwestern Üniversitesi Tıp Merkezi ve Avustralya Flinders Üniversitesi'nden araştırmacılar, RCAN1 adlı bir genin metabolik süreçleri ve vücut ısısı üretimini engellediğini belirledi.

Fareler üzerinde yapılan deneylerde, RCAN1 genini engelleyen farelerin istedikleri kadar yemelerine rağmen kilo almadıkları ve metabolizmalarının değiştiği gözlemlendi. Bu keşif, gelecekte insanlarda obezite tedavisinde kullanılabilecek bir yöntemin geliştirilebileceği umudunu taşıyor.

RCAN1 genini hedefleyen ilaçlar geliştirilmiş durumda ve şu anda test aşamasında. Bu ilaçlar, beyaz yağ dokusunu kahverengi yağa dönüştürerek obezite tedavisine potansiyel bir çözüm sunabilir. Araştırmacılar, bu ilaçların kullanılmasıyla insanların dinlenme sırasında daha fazla kalori yakabileceğini, gıda tüketimini azaltmaya veya egzersiz yapmaya gerek kalmadan yağ kütlesinin küçülebileceğini ifade ediyorlar.

Sahte güneş gözlükleri gözünüzden edebilir! Sahte güneş gözlükleri gözünüzden edebilir!

Eğer bu ilaçlar etkili olursa, obezite tedavisi için yeni bir yöntem ortaya çıkabilir ve insanlar, kilo alımı endişesi olmadan istedikleri kadar yemek yiyebilirler.

Kaynak: Haber merkezi