Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın öncülüğünde başlatılan “İzmaritini Yere Atma, Geleceğini Karartma” kampanyası ile park, meydan ve sokaklar yakın takibe alındı. Kampanya kapsamında belediye ekipleri çevreyi kirleten kişilere karşı denetimlerini sıklaştırdı.
Amaç: Temiz ve Yaşanabilir Bir Edremit
Başkan Ertaş, uygulamanın amacının Edremit’i daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayarak, “Kentimize sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.
Zabıta Ekipleri Sıkı Denetimde
Meydan, park, cadde ve sokaklara gelişigüzel atılan sigara izmariti, çekirdek kabuğu, kâğıt mendil, pet şişe gibi atıklar artık cezasız kalmayacak. Zabıta ekipleri, kent genelinde çevre temizliğini korumak için yoğun mesai yapıyor.
Yasal Dayanak ve Para Cezası
Çevreyi kirleten kişilere 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaya başlandı. Belediye, caydırıcı olması için cezaların tavizsiz şekilde uygulanacağını açıkladı.